Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2017-09-25

Dags för matmarknad igen

Dags för matmarknad och höstmarknad

Varför inte en paella till lunch, engelsk fudge till eftermiddagskaffet och en thailändsk kycklingrätt till middag ? Nu kommer den internationella matmarknaden – Geraud International Street Market – tillbaka till Falun för fjärde gången.

Matmarknaden öppnar på tisdag klockan 10.00.

- Matmarknaden har blivit till ett uppskattat årligt event i Falun, som inte bara lockar Falubor och hemvändare, utan även många besökare från grannkommunerna. Det känns otroligt bra att marknaden ännu en gång väljer att återvända till Falun, säger centrumledaren Patricia Wallin Granhagen.

Varje höst fylls numera Faluns centrum av härliga dofter och mat från olika länder och kulturer.

Årets internationella matmarknad är inget undantag, utan precis som vanligt kommer besökarna att kunna smaka på massor av spännande godsaker.

På marknaden hittar du oliver, ostar, the, korvar, godsaker, färdiglagade maträtter från världens alla hörn och engelsk fudge, för att bara nämna något av det som serveras under marknadsdagarna.

Ser man till fjolårets marknad var tillströmningen av besökare stor under alla de fem marknadsdagarna

– Och roligt var också att så många besökte marknaden kvällstid. Det är långtifrån bara ett lunchevent, säger Patricia Wallin Granhagen.

Matmarknadens öppettider: tisdag – fredag 10-19, lördag 10-17.

Höstmarknad också

På fredag och lördag arrangerar också Falu Barnens dag förening sin årliga höstmarknad på stan.

Det blir några karuseller på Fisktorget, knallar på Holmtorget, Geislerska och Kristinegatan mellan Slaggatan-Fisktorget.

Höstmarknadens öppettider: fredag 12-19, lördag 10-17.

 

Sidan uppdaterad 2017-09-26