Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2017-11-01

I dagarna två arrangeras en stor träff i Falun, där snöpreparering bland annat ska diskuteras mellan kommuner och branschfolk.

Stor träff i Falun om snöpreparering

Under ett intensivt dygn – torsdag till fredag – arrangerar Falu kommun och Svenska skidförbundet träffen ”Mötesplats snö- och spårpreparering” på Lugnet, där kommuner, skidklubbar, skidanläggningar och branschfolk kommer att mötas.

- Vi hoppas på att det ska bli en givande träff för alla och intresset har varit betydligt större än vad vi både hoppades och trodde från början. Nu har vi 120 personer anmälda, vilket känns riktigt bra, säger Tomas Jons, kommunens fritidschef.

Kommande helg arrangerar också Svenska skidspelen Nordic Ski Convention på Lugnet, vilket är ett helt nytt koncept. Målbilden med konventet är att vara startskottet för de nordiska grenarna inför varje vintersäsong.

- Det var i samband med skidspelens planer, som ursprungsidén med att arrangera en egen träff för de som gör och sköter skidspår dök upp. Liknande träffar fanns på 1990-talet, men föll av olika anledningar sedan bort. Nu är det Falu kommun som tillsammans med Svenska skidförbundet bjuder in till den här träffen, säger Tomas Jons.

Lugnet - en mötesplats

Under torsdagen och fredagen – från lunch till lunch – förvandlas Lugnet till en mötesplats för intresserade av snöpreparering och snötillverkning.

- Kommuner, skidklubbar och företrädare för skidanläggningar ges en möjlighet att träffa branschens leverantörer av utrustning för snöproduktion, snöpreparering och spårdragning. Ett stort antal utställare finns på plats, säger Tomas Jons.

Den sparade och utlagda snön på Lugnet garanterar också att det finns möjlighet att provköra maskiner och utrustning i sin rätta miljö.

- Det stora intresset visar behovet av en sådan här träff. Inbjudan har gått ut brett och vi har deltagare från hela Sverige. Träffen är helt gratis och skidförbundet bjuder också deltagarna på middag, säger Tomas Jons.

I programmet för träffen finns också ett studiebesök på Nationalarena Lugnet med som en av punkterna.

Sidan uppdaterad 2017-11-01