Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-11-10

Arkivbild. Löpare på friidrotts-SM på Lugnet 2010

Arkivbild från friidrotts-SM

Stor tränarkonferens arrangeras i Falun

Den här helgen genomförs en stor europeisk tränarkonferens i friidrott på Lugnet i Falun. Cirka 125 deltagare från hela Europa finns på plats, däribland den svenske förbundskaptenen Karin Torneklint och förra häckstjärnan Sanna Kallur.

Det är tredje gången som den europeiska tränarkonferensen, med inriktning på hopp (längd/tresteg) och häck, arrangeras i Falun.
- Jag som arbetar vid Prestationscentrum för sprint/häck i Falun är tillsammans med Svenska friidrottsförbundet ansvarig för tränarkonferensen, säger Torbjörn Eriksson, gruppansvarig.
Prestationscentrum sprint/häck i Falun startade 2015 och är ett samarbete mellan Svensk Friidrott och Falu kommun. Centret fungerar som en resurs för att utveckla sprint/häck grenarna i Sverige.

Tränarkonferensen i Falun är en del av European Athletics Coaching Summit Series. Europeisk friidrott erbjuder stipendier för att tränare ska kunna delta i de olika konferenserna runt om i Europa.

- Ungefär hälften av deltagarna på konferensen kommer från Sverige. Jag vill också passa på att säga att vi har många duktiga föreläsare på plats, säger Torbjörn Eriksson.

Sidan uppdaterad 2017-11-10