Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2017-12-21

skidspårsskylt med frost på

Hund- och pulkaspår i Samuelsdal

Fina förhållanden med kyla och snö har möjliggjort preparering av spår på och omkring golfbanan i Samuelsdal. Det är preparerat för både klassiskt och skate, och bra område för dig som vill åka med hund och-/eller pulka.

Med en bra start på vintern med kyla och snömängd har Kultur- och fritidsförvaltningen kunnat preparera för skidåkning trots att elljusspåret i Samuelsdal är avstängt under byggtiden i Lilla Källviken

-Det känns bra att från kommunens sida att kunna erbjuda alla skidåkare en möjlighet att åka i Samuelsdal, även de som gärna åker med hund eller pulka, säger Jonas Boström, anläggningsansvarig på fritidssektionen och fortsätter:
- Kul att vi genom dialog med golfkllubben fått tillgång till fältet som utgör golfspel på sommaren, nu när elljusspåret är avstängt. Slingan vi har dragit skall inte påverka golfbanan något. Nu hoppas vi att vintern är med oss så att alla kan på bästa sätt åka skidor under jul och nyårshelgerna oavsett om man åker med hund/pulka eller om man bara går på tur.

Spåret mäter dryga två kilometer, du når det bäst genom att parkera vid klubbhuset. Vänligen respektera golfklubbens avspärrningar och håll dig på preparerat underlag.

Här hittar du mer information om skidåkning i kommunen.

Sidan uppdaterad 2017-12-21