Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2018-01-26

Gustavus Wind Orchestra

Stor blåsorkester från USA håller gratiskonsert

På måndag, den 29 januari, gästar Gustavus Wind Orchestra Falun. Blåsorkestern kommer från Minnesota i USA och består av över 100 personer. De är på besök i Norge och Sverige och håller en gratiskonsert på Kulturhuset tio14 – missa inte detta!

Städerna som får besök av Gustavus Wind Orchestra, under ledning av dirigenten James Patrick Miller, är Stockholm, Uppsala, Falun, Oslo och Bergen.

- Det är riktigt roligt att de väljer att komma till Falun. Att kunna visa upp en blåsorkester i den storleken av den här kvaliteten är ovanligt och häftigt, säger Gabriel Lindborg från Musikkonservatoriet i Falun.

The Gustavus Wind Orchestra grundades 1878 och är officiell träblåsorkester för musikfakulteten vid Gustavus Adolphus universitet i Minnesota, USA.

Tema för besöken i Sverige och Norge är: Barnen – vårt framtidshopp och repertoaren kommer bland annat att bestå av Sveriges, Norges och Amerikas nataionalsånger, Children’s March: Over the hills and far away…, Song for My Children, A Child’s Garden of Dreams.

Konserten är ett samarbete med Kulturskolan, Musikkonservatoriet i Falun och Kulturhuset tio14.

Tid: Måndag 29 januari, klockan 19

Plats: Kulturhuset tio14

Fri entré

Läs mer om orkestern här på deras egen hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Sidan uppdaterad 2018-01-26