Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2018-02-01

Maskoten Bubo tillsammans med Niclas Johansson från Svenska skidspelen, på Stora torget i Falun. Niclas håller en svensk flagga.

Skidspelens invigning åter på Stora torget

Årets upplaga av Svenska Skidspelen får en rivstart den 13 mars. Det blir skidlopp på snö och olika aktiviteter. Invigningen är efter flera år tillbaka på Stora torget den 14 mars.

– Det här blir ett sätt att knyta ihop världscuparenan på Lugnet med centrum i Falun, säger Niclas Johansson, evenemangsansvarig för Svenska Skidspelen i ett pressmeddelande.

Tisdagen den 13 mars inleds arbetet med att lägga ut snö på Stora Torget. Det ska bli en par hundra meter lång skidbana i centrum. Därefter börjar flera dagars aktiviteter i regi av Svenska Skidspelen, Svenska Skidförbundet, Centrala stadsrum och Falu kommun.

– Vi på Svenska Skidspelen är glada att många aktörer nu samarbetar för att skidspelsfesten ska omfatta även centrum. Detta är ett steg i rätt riktning för utvecklingen av evenemanget, säger Niclas Johansson.

Program:

Tisdag 13 mars: Eftermiddag. Svenska Skidförbundet arrangerar ”Alla på snö”. Ett breddarbete som ska inspirera barn och ungdomar att testa skidåkning. Här är det Faluns skolor som bjuds in till Stora torget för skidåkning.

På kvällen får allmänheten chansen att åka skidor på Stora torget.

Onsdag 14 mars: På kvällen arrangeras Buboloppet. En skidtävling för barn utan tidtagning, men med nummerlappar och medaljer till alla deltagare.

– Här vill jag poängtera att alla skidevenemang, inklusive Buboloppet, är gratis. Dessutom kommer det att finnas skidutrustning att låna vid samtliga skidtillfällen på Stora torget, säger Niclas.

På kvällen, den 14 mars, är det dags för invigning av Svenska Skidspelen 2018. Då är det fanborg, underhållning, tal och förhoppningsvis hyllning av färska OS-medaljörer.

– Många har efterlyst invigningen på Stora torget. Därför är det roligt att vi på detta sätt kan uppfylla dessa önskningar, säger Niclas.

Torsdag 15 mars: Elever i Faluns skolor får ytterligare en chans att åka skidor på Stora torget innan programmet fortsätter på kvällen med Företagsstafetten på Lugnets skidarena.

Fakta/Svenska Skidspelen 16 – 19 mars 2018

Världscupfinaler och FIS-backhoppning

Fredag 16/3: Sprinttävlingar herrar och damer, samt afterski på Lugnet och officiell efterfest på Falun Bowling och Krog.

Lördag 17/3: Damer 10 km, herrar 15 km, masstart. Backhoppning FIS-cup herrar och damer. After ski på Lugnet och efterfest på Falun Bowling och Krog.

Söndag 18/3: Dam 10 km. Herr 15 km, jaktstart. Backhoppning FIS-cup, herrar, damer, prisutdelning, afterski.

Läs mer på Svenska Skidspelens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2018-02-01