Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2018-02-02

Falu internationella kör

Falu internationella kör - en fin mötesplats

Kulturskolans nya kör har nu funnits i ett och ett halvt år och lockar deltagare från hela världen. Under hösten var över 14 nationaliteter representerade.

Kören har blivit en mötesplats för både nya och gamla Falubor. Målet för kören är att med sång och rörelse som verktyg föra människor samman och uppleva gemenskap och glädje. Falu internationella kör är en av flera integrationssatsningar som Kulturskolan och Falu kommun gör för att bidra till ett större Falun.

Ny körledare

Under våren leds kören av två erfarna körledare; Jennifer Ferguson från Kapstaden i Sydafrika och Anders Nyberg från Malung, Dalarna som gör sin första termin som körledare för Falu internationella kör.

Anders Nyberg är musiker, kompositör och erfaren körledare med såväl svenskt som sydafrikansk medborgarskap. Under många år var han musiker i och ledare för sånggruppen Fjedur som i slutet av 70-talet turnerade i Sydafrika. Anders var också med och skrev manus till Oscarsnominerade körfilmen ”Så som i himmelen”.

Jennifer Ferguson är från Sydafrika och jobbar som musiker och kulturaktivist. Hon var parlamentsledamot för ANC med Nelson Mandela 1994-97 och har erfarenhet både som skådespelare, manusförfattare och regissör. För sitt arbete med ’Man delar’-projektet har hon tilldelats Rädda Barnens stipendium.

– Vi vill särskilt att fler personer som flyttat till Sverige från ett annat land upptäcker kören. Det är vår stora utmaning just nu, säger Jennifer Ferguson, att få de att känna sig välkomna och hitta hit.

Kören träffas onsdagar kl 18.00 – 19.30 i Kulturhuset tio14, och är man intresserad av att vara med är man välkommen att bara komma och prova. Det kostar inget att vara med och kören är öppen för både barn, vuxna och familjer.

 

Sidan uppdaterad 2018-02-02