Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2018-02-27

Artister klara för Åfesten

Kläfford och Bernson klara för Åfesten

Idolvinnaren Chris Kläfford och melodifestivalaktuella Sigrid Bernson. Där har ni de två första artistsläppen till Åfesten i Falun.

Åfesten i Falun arrangeras den 8-10 juni i närområdet kring Fisktorget, och som vanligt är det fri entré.

-Totalt kommer ett tiotal artister att finnas med under årets fest. Nu släpper vi de två första. Jag tror att Idolvinnaren Chris Kläfford kommer att kunna locka en hel del ungdomar. Chris har också varit en av de absolut mest önskade artisterna inför årets fest, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

Chris Kläfford blev vinnaren i 2017 års upplaga av Idol. Detta efter en höst präglad av ett enormt stöd från publiken som drabbats av hans känsliga tolkningar av låtar som "Imagine" och "Utan dina andetag". Chris framträdande av "Imagine" från Idols slutaudition är det klipp som fått mest visningar någonsin på Idols YouTube-kanal.

Debutsingeln "Treading Water" gjorde allt annat än att trampa vatten och tog sig direkt in på Spotify-listans förstaplats.

Vunnit Let´s Dance två gånger

Till Åfesten kommer även Sigrid Bernson, som har vunnit Let´s Dance vid två tillfällen. 2013 vann hon tävlingen tillsammans med Anton Hysén och 2014 var Benjamin Ingrosso vinnarkollegan.

Men hon sjunger också. Just nu tävlar hon i Melodifestivalen, där hon har tagit sig till ”Andra chansen” med låten om Patrick Swayze.

- Jag vet att det är många som gillar henne, och jag tycker det är kul att vi har lyckats knyta upp en artist som är med i Melodifestivalen. Hon är ju med i ”Andra chansen” som avgörs nu på lördag, säger Per Staffas.

Sidan uppdaterad 2018-02-27