Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2018-03-05

Två konstverk av Irena Lawruszko och Andrzej Mosio, grafik

Konstnärer: Irena Lawruszko (t.v) och Andrzej Mosio (t.h)

Välkommen till vernissage på Galleri Hörnan

Irena Lawruszko och Andrzej Mosio är på besök i Sverige och ställer ut på Galleri Hörnan, med vernissage på torsdag kl 17.00.

Varje konstnärligt arbete består av tankar och dolda känslor. Genom olika uttryck kan vi frigöra dessa känslor, och genom bilden kan vi prata utan ord, mottagaren kan identifiera sig med det, uttrycka sin åsikt, försöka tolka. I utställningen "MONO-DIALOG" får vi uppleva och se två olika världar som delar några gemensamma saker - inställningen till livet och försvinnandet. Irena presenterar dessa värden genom gammal arkitektur påverkad av tid och historia medan Andrzej använder abstrakta kompositioner som anspelar på de personliga minnen och känslor som följer honom under skapandet.

Om konstnärerna:
Irena Lawruszko föddes 1992 i Tarnopol, Ukraina. År 2017 tog hon sin doktorsexamen i Maria Curie-Sklodowska universitet i Lublin, Polen med magisterexamen i grafik (specialiserad på intaglio-tekniker). 

Andrzej Mosio föddes 1985 i Lublin, Polen. År 2011 tog han sin magisterexamen på fakulteten för konst på Maria Curie-Sklodowskauniversitetet i Lublin. Sedan 2012 arbetar han på lärosätet som biträdande professor i grafik och i en studio för experimentell grafik.

Affisch.jpgöppnas i nytt fönster

 

Sidan uppdaterad 2018-03-06