Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2018-03-20

Drifters och Larz Kristerz kommer till Åfesten

Larz Kristerz kommer till Åfesten i juni

Åfesten i Falun satsar hårt och stort på dansband även i år. Nu är det klart att det blir Larz Kristerz och Drifters som bjuder upp till dans på Fisktorget i juni.

-Dans på lövad bana blev till en jättesuccé ifjol, där det var knökfullt med folk på dansbanan under flera timmar varje kväll. Därför känns det bra att åter igen kunna bjuda på två av Sveriges populäraste dansband, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

Larz Kristerz slog igenom med dunder och brak, när bandet gick och vann Dansbandskampen 2008 och resten är, som det brukar heta, en framgångssaga. Bandet har sålt platinaskivor, vunnit flera guldklavar vid Dansbandsgalan och varit nominerad på Grammisgalan för ”Årets dansband” vid flera tillfällen.

Många ville ha Larz Kristerz

- När jag gick ut på Åfestens facebooksida och frågade vilket dansband folk helst ville se i år, så svarade de flesta just Larz Kristerz. Men sanningen var att jag vid det tillfället redan hade bokat upp bandet. Jag ville ha hit dem redan ifjol, då gick det inte, men nu kommer de, säger Per Staffas.

Drifters, med sångerskan Erica Sjöström i spetsen, har under årens lopp även de tagit hem en massa priser inom dansbandsvängen.

-Larz Kristerz kommer att spela på fredagskvällen och Drifters tar hand om lördagen. Det blir dans från klockan 20.00 fram till 01.00 med uppehåll för artistuppträdande på Stora scenen. Vilka artisterna är, ber jag att få återkomma till, säger Per Staffas hemlighetsfullt.

Eftermiddagsdans med Popnix

Nytt för i år är att det också blir eftermiddagsdans, klockan 13.00-15.00, på fredagen. Här kommer Popnix att spela. Det populära Falubandet har spridit glädje och musik i över 50 år.

-Idén till eftermiddagsdans kom från några pensionärer, som hörde av sig till mig och sa att de inte ville vänta ända till kvällen för att dansa, att det var så sent. Då bestämde vi oss för att göra något mitt på dagen för alla dansanta människor, och det känns väldigt kul att få med sig Popnix på den satsningen, säger Per Staffas.

Sedan tidigare är Idolvinnaren Chris Kläffordm, Melodifestivalaktuella Sigrid Bernson samt en av Sveriges största talangtävlingar – Stjärnskott med gästartisten Tusse från Talang – klara för Åfesten.

Fler akter släpps inom kort!

Åfestens dansprogram 2018:

Fredag 8 juni:

13.00-15.00: Popnix

20.00-01.00: Larz Kristerz

Lördag 9 juni:

20.00-01.00: Drifters

Den lövade dansbanan kommer att finnas på Fisktorget, precis som ifjol.

Sidan uppdaterad 2018-03-20