Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2018-03-23

Stora torget

Falun lyfter med stor FMX-show på torget

I morgon lördag arrangeras ”Falun lyfter” på Stora torget. Det handlar om en fartfylld FMX-show med åkarna Fredrik "Frog" Berggren, Marcus Dubois och Marcus Rehnlund med start klockan 16.00.

Tillsammans med Faluns butiker och restauranger skapas på lördagen ett nytt attraktivt stadsevenemang för alla åldrar på Stora torget.

-Vi bjuder på en fartfylld FMX-show på Stora Torget med Fredrik "Frog" Berggren, Marcus Dubois och Marcus Rehnlund med start kl.16.00. Allt presenteras av vår speaker Jocke Olsson, säger Mats Stenman i arrangörsstaben.

Under lördagen är Faluns butiker, gallerior och restauranger öppna mellan klockan 10.00-16.00.

Utlottning av goodiebags sker i samband med FMX-Showen bland de som shoppat i butikerna under dagen.

Åkarpresentation

Marcus Rehnlund är en av Sveriges bästa freestyleåkare inom motocross och är 25 år från Ullånger vid Höga Kusten. Favoritbandet för träning är Metallica. Marcus har de senaste åren gjort en mängd olika shower i Sverige tillsammans med Frog.

Marcus Dübois är 23-åriga Stockholmskillen som flyttade till Malung för att satsa helhjärtat på karriären som freestyleproffs. Marcus sågs senast i Falun under Clash of Nations förra året och är förutom en grym crossåkare även något av en flickornas favorit. Sedan 2011 är det freestyle som gäller på heltid och han deltar till vardags i olika shower runt om i Europa. Trots sin ringa ålder har han även hunnit göra sig ett namn utanför Europa med bland annat deltagande i Red Bull X-Fighters Jam i Hong Kong.

Fredrik Berggren är Östgöten som hamnat i Borlänge och är en världens bästa och mest meriterade Freestyleåkare som uppträder världen över. Frog har en tidigare karriär som världscupåkare i motorcross men valde efter en skada att övergå till freestyle 2003. Berggren lever sedan dess på att köra shower och uppvisningar världen över. Han har agerat stuntåkare till Kellan Lutz i Expandables 3 2013, hoppat över ett flygplan 2013 samt deltagit i Nitro Circus världsrekord där 18 åkare genomförde en gemensam back flip. Smeknamnet Frog fick han när han åkte cross i Nya Zeeland där de tyckte att han mest åkte omkring och hoppade hela tid.

Programmet

Program, Lördag 24 mars:
Kl.10-16 Faluns butiker & Gallerior är öppna
Kl.10-17 Partners till Falun Lyfter ställer ut på Stora Torget
Kl.12.00 FMX-Träning / Pre-show på Stora Torget
Kl.16.00 FMX-Show på Stora Torget

Sidan uppdaterad 2018-03-27