Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2018-04-12

Falu kommun söker föreningar som vill göra en sommarlovsaktivitetet

Kan ni göra en sommarlovsaktivitet?

Falu kommun kommer även i år att samordna massor av aktiviteter för barn och unga under sommarlovet. Föreningar och andra organisationer kan nu ansöka om bidrag för att tillsammans med kommunen göra det möjligt för barn i åldersgruppen 6–15 år att delta i roliga kostnadsfria sommarlovsaktiviteter.

Förra året kunde barn och unga i Falun välja från ett innehållsrikt program för att förgylla sitt sommarlov med roliga aktiviteter.

Olika arrangemang hölls över hela kommunen och intresset var stort både från deltagare och arrangörer, och 4 200 barn och ungdomar deltog i aktiviteterna.

Falu kommun kör vidare med konceptet ”Bästa sommaren” även i år.

Föreningar och andra organisationer kan ansöka om bidrag för att genomföra gratis aktiviteter riktade till barn 6-15 år. Syftet är att ge fler barn möjlighet att få en rolig sommar.

Ansök senast 1 maj

Senast den 1 maj behöver du som arrangör lämna in dina förslag och ansökningar, och det går att anmäla aktiviteten via ett formulär på webben.

Programmet presenteras i slutet av maj och aktiviteterna äger rum under perioden 16 juni-21 augusti.

Alla aktiviteter samlas under rubriken ”Bästa sommaren” på falun.se.

Satsningen finansieras med statliga medel då regeringen har beslutat att ge alla kommuner pengar för att utveckla fler kostnadsfria aktiviteter under skollov för barn och unga i åldern 6-15 år.

Läs mer om hur en bidragsansökan och anmälan går till

Sidan uppdaterad 2018-04-12