Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2018-04-25

Sean Banan kommer till Åfesten

Sean Banan släpper loss på Åfesten i juni

Sean Banan, barnens och föräldrarnas favorit, kommer till Åfesten i Falun. Han uppträder på eftermiddagen lördagen den 9 juni.

- En rolig bokning, det är många barn som gillar honom. Han är en av gästartisterna till talangtävlingen Stjärnskott, som vi också har på programmet under lördagen, säger Per Staffas, evenemangsansvarig.

Sean Banan inledde sin musikkarriär med den humoristiska singeln ”Skaka rumpa”, som var den mest spelade låten på Spotify under sommaren 2010.

Men säkert är det många som främst kopplar ihop honom med Melodifestivalen.

2012 tävlade Sean Banan i Melodifestivalen med låten ”Sean den förste Banan” och låten blev en stor framgång.

Direkt till final 2013

Han deltog även i Melodifestivalen 2013, då med bidraget ”Copacabanana” som han skrivit tillsammans med Ola Lindholm, Hans Blomberg och Joakim Larsson. Låten gick direkt till final där den slutade som sexa.

I Melodifestivalen 2014, deltävling 2 i Linköping var Sean med i mellanakten och sjöng en discoversion av Herreys – Diggi-Loo Diggi-Ley som en hyllning till gruppen.

- Nu bjuder han på en halvtimmes show, start klockan 14.00, med alla sina hits. Efter showen gör han en signering inne i Falangallerian, där barnen får en chans att träffa Sean Banan och få hans autograf. Det är ett samarbete mellan Falu kommun och Falangallerian, som varit med och gjort den här bokningen möjlig, säger Per Staffas.

Larz Kristerz spelar upp till dans

Andra artister som redan är klara för Åfesten, 8-10 juni 2018, är: Chy, Popnix, Ellinor Brolin, Sigrid Bernson, Larz Kristerz, Viktoria Tolstoy, Samuel Ljungbladh, Chris Kläfford, Drifters och Thomas Di Leva.

Åfesten bjuder även på marknad och Axels tivoli.

Mer om Åfesten

Sidan uppdaterad 2018-04-25