Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2018-05-28

Beskuren bild föreställande en mandala skapad av konstnären Sigrid Wallskog. Mandalan består av vitaminer och mediciner.

Beskuren bild av en mandala skapad av konstnären Sigrid Wallskog.

Galleri Hörnan visar Mandala-spinoff

För konstnären Sigrid Wallskog handlar det om tankar kring religion, hur vi tar oss rätten till andra kulturers symboler. Det handlar även om "vår nya religion": hälsa och kost. Väst möter öst. Hur behovet av vitaminer har ökat i takt med att jorden urholkas på näringsämnen.

På torsdag kl 17.00 öppnar utställningen Mandala-spinoff. På Galleri Hörnan kommer vi få se en mandala av godis.

Mandala Spinoff började med en tavla, uteslutande tillverkad av mediciner och vitaminer som blivit över. Då handlade det om konstnären Sigrid Wallskogs tankar kring västerländsk medicin och benägenheten att behandla symptomen istället för orsaken. Sedan följde en mandala av vitaminer, i form av en land art-installation och performance. Nu följer en mandala av godis.

Mandalan arbetas fram på fri hand (utan mall), och kan därför aldrig se exakt likadan ut, utan blir specifik för det rum där den skapas.

Sigrid Wallskog är född och uppvuxen i Mariestad, bosatt i Skövde. Hennes konst speglar hennes liv, tankar om förbrukningssamhället, miljön och tredje världen.

Varmt välkommen till vernissagen!

Utbildningar:
2006 Fri konst, Konsthögskolan Valand, Göteborg
2004 B.A, Konsthögskolen i Bergen, Norge
2001 Lärling, Edinburgh Pintmakers Workshop, Skottland
2000 Lärling, The Curwen Studio, England
2000 Hellidens Grafikskola, Tidaholm

Affisch.jpgöppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2018-05-28