Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2018-06-13

Stora torget

Bondens marknad flyttar till Stora torget

Nu är det klart att Bondens egen Marknad flyttar till Stora torget. Den 18 augusti är det dags för den första marknadsdagen på nya platsen.

Bondens egen Marknad har tidigare hållit till på platsen utanför Kulturhuset tio14/Folkets hus, men kommer från och med i höst att återfinnas på Stora Torget.

- Från föreningens sida ser fram emot att från i år få flytta verksamheten till Stora Torget. Vi hade frågan uppe på vårt årsmöte i mars, där Centrala stadsrum deltog, och kom då gemensamt fram till att vi flyttar verksamheten. Vi tror att vi kommer få fler kunder och besökare och utgår från att de som reser med bil kommer hitta fram till oss, säger Erik Bengtsson, ordförande i föreningen Bondens egen Marknad.

- Det känns roligt att meddela att Bondes egen Marknad flyttar från Folkets Hus till Stora torget. Vi har haft en dialog de senaste månaderna om möjlighet till en flytt. En klassisk torghandel hör hemma på Stora Torget och nu blir det så. Under sju lördagar, med start den 18 augusti, kommer torget att fyllas av närproducerade varor från Dalarna. Marknaden blir med tillgänglig för Faluborna och tillresta, säger Lasse Westin, Centrumutvecklare Centrala Stadsrum.

Fakta/ Bondens egen Marknad

Årets marknader arrangeras lördag 18 augusti till lördag 29 september, klockan 10.00 - 14.00 vid Stora torget i Falun.

Här kan du handla produkterna direkt av bönderna själva.

Vad sägs om nyslungad honung, hjortkött, regnbåge, lammkött, ostar, marmelader, blommor, bröd, mjöl och mängder av nyskördade grönsaker?

Sidan uppdaterad 2018-06-13