Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Programmet för Granny Goes Street klart

Nu är programmet klart för festivalen Granny Goes Street 2018. En nyhet för i år är att festivalen fortsätter på sena kvällen med konserter i både Kulturhuset tio14 och på Falun bowling & krog.

- Jag ser det som en rolig utveckling av festivalen. Nu kör vi till klockan 21.00 på parkeringen utanför kulturhuset, sedan söker vi oss inomhus för de sena kvällsaktiviteterna, säger Per Staffas, kommunens evenemangsamordnare.

Inne i Kulturhuset tio14 bjuds det på en drogfri efterfest med artisten Cherrie. En konsert som kommunens kreativa coacher varit med och arbetat fram tillsammans med intresserade ungdomar.

- Det är kul att vara med och arrangera en drogfri efterfest, där ungdomarna varit med i diskussionerna kring vilken artist vi skulle ha, säger kreativa coachen Cecilia Larsson.

Konserten med Cherrie är öppen för alla som blåser grönt - oavsett ålder!

Nattklubb med Parham

Falu bowling & krog är för första gången med som en del i festivalen. De kör en nattklubb från 18 år med artisten Parham. Här gäller entréavgift.

- För vår del känns det väldigt positivt att få vara en del av ett sådant här välarrangerat evenemang som Grannys, säger Robin Sjöblom, företagets vd.

- Falun bowling & krog kändes som en självklar samarbetspartner. Nöjesstället ligger perfekt till geografiskt sett från festivalens övriga område, och man jobbar dessutom ständigt med livemusik i stan, säger Per Staffas.

Ser man till programmet i övrigt, så kommer Stora scenen att bjuda på ett brett utbud med artister som Stephanie & Cecilia, Vilma Flood, Samir & Viktor, Miss Li, Silvana Iman och Kapten Röd.

Bästa programmet

- Jag måste säga att det är ett av de bästa program vi haft. Vi har fått till en festival för alla, med en hel del säkra kort. Vi har fått bra respons på Facebook när vi har släppt våra akter, och jag är säker på att det kommer att bli riktigt trångt framför scenen när vi kör igång festivalen den 1 september, säger Per Staffas.

Förutom artistuppträdanden bjuder också festivalen på marknad och Barnens Granny med leksaksbytardag, teater, sagovandring, sopakuten, ansiktsmålning och banallsång.

Program för Granny Goes Street, lördag 1/9 2018.

Sidan uppdaterad 2019-10-02