Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Krister Lindholm

Sabaton Open Air – större, bättre och mer barnvänligt

Det är för 11:e året som musikfesten Sabaton Open Air anordnas i Falun. Hårdrocksdiggande människor från nära 40 länder besöker i dagarna Lugnet. Idag slås portarna upp och förra årets besöksantal med 16400 har redan passerats i antal sålda biljetter.

Det är en arrangör med fulltecknat schema som möter upp utanför festivalområdet.

– Det som är speciellt med festivalen är att det är säkert att komma hit med barn. Vi har byggt som ett VIP-område speciellt för barn inne på området. Där händer det olika saker varje dag, till exempel roliga robotar. Sen är hårdrockare trevligt folk också förstås, säger arrangören Krister Lindholm.

Han anser att det är få restauranger som har begripit värdet av att satsa på barn, att barnen får en bra upplevelse av besöket är A och O för att de vuxna ska få det också, och barnen är ju även de potentiella kommande festivalbesökare och besökare till Falun.

Lugnet före stormen

Det finns biljetter kvar att köpa och enligt Lindholm är det ju ett ypperligt tillfälle för faluborna att ta en tur upp till Lugnet.

– Ja, kom hit och häng med på festen, ta en promenad uppför backen till Lugnet. Det är ju också kul att visa att det går att göra mer grejer än vintersport på den här arenan, säger han.

Flera tunga namn i spellistan

Största dragplåstret i programtablån för i år är, som vanligt, Sabaton. Men även The Darkness från England och Sepultura från Brasilien tror Lindholm lockar. Det är väl kända i de här kretsarna.

Sabaton Open Air startar idag, onsdag, med förfest i tältet med The Last Heroes, Brothers Of Metal med flera, och festen håller sedan på under torsdag, fredag och lördag. För spelschema och biljetter, se festivalens egen hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan uppdaterad 2018-08-17