Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Jonas Rosén blir ny vd för Visit Dalarna AB

Nu är det klart. Jonas Rosén blir från och med den 1 november ny vd för destinationsbolaget Visit Dalarna AB.

Han kommer närmast från LRF-konsult som regionchef. Jonas har en bakgrund med flera chefsbefattningar och är väl förankrad i Dalarna i sina tidigare tjänster samt uppvuxen i västra Dalarna.

– Att få förtroendet att vara med och utveckla en hel bransch som är så viktig för Dalarna, känns både hedrande och roligt. Med så många kompetenta medarbetare kommer vi att lyckas, säger Jonas Rosén.

– Det har varit viktigt att hitta en vd som klarar de många perspektiven regional utveckling, stödja besöksnäringen med ökad försäljning och leda 65 medarbetare över en hel region. Kraven på den inkommande vd:n är många, men Jonas är van vid en stor utspridd organisation och är också väl insatt i bland annat markägarfrågor, vilket har en stor betydelse i besöksnäringen. Hans erfarenhet från både kommunal och privat verksamhet passar vårt bolag, säger Charlotte Blum, styrelseordförande för Visit Dalarna.

Ingeström flyttar till Grövelsjön

Nuvarande vd, Carl Johan Ingeström, kommer i fortsättningen att arbeta som platschef för Grövelsjöns fjällstation.

– Jag har hela tiden drivits av tanken att samordna alla resurser för att utveckla Dalarna och nu känns det bra att vi fått allt på plats med det gemensamma Visit Dalarna. Jag är stolt över att lyckats med Visit Dalarna och att vi har fått det mandat och förtroende som vi har fått från näringen och kommunerna i Dalarna, säger Carl Johan Ingeström.

Destinationsbolaget Visit Dalarna AB ägs av Dalarnas 15 kommuner i nära samverkan med 850 medlemsföretag i Dalarnas Besöksnäring.

Bolaget har ca 60 anställda, cirka 100 miljoner i omsättning. Huvudkontoret finns i Rättvik.

Sidan uppdaterad 2018-08-21