Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bästa lovet

Nu är ansökan för lovaktiviteter öppen

Föreningar kan nu söka bidrag för aktiviteter på höst- och jullov. Falu kommun fortsätter att samordna massor av aktiviteter för barn och unga under skolloven.

Syftet är att alla barn ska ha möjlighet att göra roliga saker på loven utan att det kostar dem något. Föreningar och andra organisationer uppmuntras att ansöka om bidrag för att tillsammans med kommunen göra det möjligt för barn i åldersgruppen 6–15 år att delta i roliga och kostnadsfria lovaktiviteter.

Populära aktiviteter

Under sommarlovet som gått deltog ännu fler barn än tidigare i de aktiviteter som för tredje året arrangerades under ”Bästa sommaren”. Under 2018 har kommunen för första gången fått statliga medel för att arrangera aktiviteter även på övriga lov. Mellan 3 och 21 september är ansökan öppen för kommunala verksamheter, föreningar, företag och organisationer att lämna in sina förslag och ansökningar inför höst- och jullov.

– Vi är väldigt glada för det goda samarbetet med Faluns föreningar och företag som gör det möjligt att kunna erbjuda barnen en så stor bredd av aktiviteter, säger Lena Karsikas, projektledare på Falu kommun.

Program för höstlov och jullov

Programmet för höstlovet kommer att presenteras under oktober och programmet för jullovet i god tid innan jul. På Falu kommuns hemsida kan man läsa mer om både ansökningsförfarande och framöver också få reda på vad man kan göra under loven.

Satsningen finansieras med statliga medel från regeringen som beslutat att ge alla kommuner pengar för att utveckla fler kostnadsfria aktiviteter under skollov för barn och unga i åldern 6-15 år.

Sidan uppdaterad 2019-08-08