Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Sparad snö ger skidpremiär 27 oktober

Nu är det dags att ta fram den sparade snön på Lugnet och går allt som det ska så är det skidpremiär till helgen. Det blir ett skidspår på drygt en kilometer för de som behöver komma igång med skidåkningen inför vinterns tävlingar, och även motionärer.

Trots den varma sommaren finns det stora mängder sparad snö på Lugnet kvar som man nu tar fram och breder ut. Totalt finns cirka 17 000 kubikmeter kvar av de cirka 23 000 kubikmeter som sparades före sommaren. 17 000 kubikmeter motsvarar cirka 170 lastbilar med släp ( om varje fordon tar cirka 100 kubikmeter).

– Folk är glada att de kan börja åka skidor i tid. Det är en stor motionssport i dagens Sverige, säger Jonas Boström, anläggningsansvarig på Lugnet.

Om allt går vägen så öppnar skidspåret klockan 08.00 den 27 oktober. Alla som vill kan lösa dagkort för 150 kronor eller försäsongskort för 1500 kronor i Lugnets reception.

– Med försäsongskort så åker man så länge vi har den här slingan öppen. Det är bara vädret som styr och så länge vi kan leverera en bana så åker man här, avslutar Jonas Boström.

Här hittar du mer om priser och hur du gör för att köpa dag- eller försäsongskort. (länken trasig, gammal information)

Sidan uppdaterad 2019-10-02