Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Nu öppnar även stadionslingan på Lugnet

I morgon lördag, den 1 december, öppnas även stadionslingan på Lugnet. Den kopplas ihop med den befintliga slingan med sparad snö. Det betyder också att normalsäsongen nu är igång.

Enligt planerna öppnas nu stadionslingan på Lugnet. Den kopplas på den redan befintliga slingan med sparad snö. Det betyder att Lugnet därmed kan erbjuda ett 2,8 kilometer långt spår för skidåkning.

Öppnandet av normalsäsong innebär även att startplatsen flyttas till skidstadions entré och att parkeringsplats försäsong stängs. Besökare hänvisas till Lugnets övriga parkeringar.

- Det känns skönt att vi kommer igång med normalsäsongen, det satt lite långt inne men så kom äntligen kylan. I år öppnar vi en vecka senare än förra året mycket på grund av det mildväder som varit. Under vårsäsongen trimmade vi snöläggningssystemet ytterligare, vilket innebär att vi snabbt kan leverera den efterlängtade produkten, säger Jonas Boström, anläggningsansvarig på Lugnet, och fortsätter:

- Nu kan vi erbjuda en cirka två kilometer lång slinga till att börja med, sedan fortsätter vi att lägga tävlingsbanorna och därefter ut på elljusspåret.

Slingan är öppen klockan 06.00-22.00 varje dag. Toaletter och värmestuga finns i hästskon.

I spåravgiften ingår omklädning och bastu som du hittar i Lugnets sportcenter.

Spåravgifter löser du i receptionen eller på lugnet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2019-10-04