Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Kopparskidan - en ny FIS-tävling på Lugnet

Nu på lördag, den 12 januari, genomför Falun Borlänge skidklubb den nya skidtävlingen Kopparskidan på Lugnet. Tävlingen har FIS-status och bland de anmälda finns stjärnorna Charlotte Kalla och Ebba Andersson.

- Våra åkare i Falun Borlänge SK tog i våras upp frågan om vi inte kunde arrangera en egen tävling. Åkarna framförde tydligt att det saknas en bra seniortävling i inledningen av januari. Efter att vi hade varit i kontakt med skidförbundet och förbundskapten Rikard Grip så kände vi att denna tävling ligger helt rätt i tiden, säger klubbens ordförande Johan Eriksson och fortsätter:

- Vår förhoppning är givetvis att så många som möjligt tar chansen att visa att de bör ha en plats i VM-truppen.

På damsidan finns landslagsåkarna Charlotte Kalla, Ebba Andersson, Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Anna Dyvik anmälda

På herrsidan finns landslagsåkaren Jens Burman anmäld.

VM-banorna används

Tävlingen, som både är för juniorer och seniorer, körs på VM-banorna på Lugnet med första start klockan 10.00.

- Vi kommer att köra VM-distanserna 10 km klassiskt för damerna och 15 km klassiskt för herrarna, säger tävlingsledare Hans Jacobsson.

Han fortsätter:

- Vår förhoppning är att de landslagsåkare som inte åkt Tour de Ski, utan varit hemma och tränat kommer och kör detta som ett led i träningen inför VM. Väldigt roligt vore även om många juniorer kommer till start. De får då fina möjligheter att jämföra sina resultat med seniorerna, då distanser och banor blir identiska.

Bra med nytt arrangemang

Även Svenska skidspelens vd Jimmy Birklin är glad över att FBSK arrangerar denna tävling.

- Det är alltid roligt när vi får arrangemang här i Falun. Det lyfter skidsporten och i denna tävling kan det nog dyka upp några som kommer tillbaka till skidspelshelgen i mars.

I och med att tävling är en FIS-tävling så räknar Falun Borlänge skidklubb att det inte bara kommer åkare från Sverige, utan även från andra nationer. Tankar finns redan nu för att återkomma med tävlingen 2020 och åren framåt.

Stängda spår på Lugnet

I samband med tävlingen stängs spåren på Lugnet för allmänheten redan den 11 januari och öppnar igen ca kl.16 på lördag 12 januari.

Mer information om tävlingen

www.falunborlangesk.se Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2019-01-14