Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Skidåkare framför vallabuss

Nu får du chansen att besöka vallaområdet under Svenska skidspelen

Nu ges du chansen att besöka vallaområdet under skidspelen

Specialguidningar, med möjlighet för intresserad publik att komma riktigt nära skidåkarna. Det är ett nytt koncept som nu lanseras inför årets upplaga av Svenska skidspelen den 16-17 mars.

I samband med många motortävlingar har publiken fått en inblick hur det ser ut i depåerna. Ofta har publiken kommit nära förarna innan tävlingarna.

I skidsammanhang, speciellt i samband med världscup och mästerskap, har vallnings- och uppladdningsområdet upplevs som något mystiskt, tillslutet och spännande.

Men inför årets upplaga av lanserar Svenska skidspelen ett unikt koncept med Behind the scens rundvandringar.

Skidspelen lanserar nu ett antal specialpaket med både entré och rundvandringar i de områden som normalt inte är tillgängliga för publiken.

Gör ett exklusivt besök på vallaområdet

Det blir besök i vallaområdet där olika nationernas vallningslastbilar är uppställda. Deltagarna i rundvandringen kommer att få en inblick hur de aktiva förbereder sig inför loppet.

I rundturen ingår också et besök till andra funktioner, som betyder mycket för arrangemanget. Bland annat för OB-bussen, som är så viktig för tv-sändningarna.

– Jag tror inte någon annan världscuparrangör erbjuder liknande visningar för publiken. Detta är ett sätt för oss att öppna upp arrangemanget och bidra till att göra längdskidsporten mer attraktivt för allmänheten, säger Jimmy Birklin, vd för Svenska skidspelen.

I ett första skede planeras två "Behind the scens-rundvandringar" per tävlingsdag. Varje rundtur innehåller tiotalet deltagare.

Skidskyttefest på Lugnet

Samtidigt som årets upplaga av Svenska skidspelen, avgörs sista helgen av VM i skidskytte i Östersund.

Skidspelsarrangörerna planerar därför för en skidskyttefest på Lugnet. Förebilden är sommarens VM-fotbollsfester, där tusentals personer samlades vid storbildsskärmar, för att se Sveriges matcher.

Skidskyttetävlingarna i Östersund kommer att visas på storbildsskärmar som finns på Lugnets skidarena och i skidspelsrestaurangen, som finns i sporthallen.

– Vår ambition är att skapa liknande fester framför skärmarna som fanns i somras. Poängen är att starttiderna för tävlingarna gör att publiken kan se både skidskyttet från Östersund och tävlingarna i Falun. Därmed kan det bli en extra rolig total upplevelse att besöka Svenska Skidspelen, säger Jimmy Birklin.

Här kan du läsa mer om skidspelsfesten i Falun och på Lugnet! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2019-01-31