Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Calle Halfvarsson i Svenska skidspelen

Arrangörer av stora evenemang samlas i Falun för att utbyta idéer

Dalarna har flera framgångsrika evenemang som bidrar till att stärka besöksnäringen i regionen. På fredagen träffas arrangörer och ansvariga tjänstemän i Falun, för att utbyta idéer och se på vilket sätt de olika evenemangen kan samverka tillsammans.

Svenska skidspelen, Vansbrosimningen och Dansbandsveckan är några av de stora evenemangen som bidrar till att stärka besöksnäringen i regionen.

Men det finns också massor av lokala evenemang under året som lockar många besökare.

-Vi har många duktiga arrangörer i regionen. Men även det som är bra måste utvecklas och framförallt kan vi bli bättre på att samverka. En stor utmaning är till exempel att arbeta med hållbarhet vid ett evenemang, säger Niclas Johansson, evenemangsstrateg på Visit Dalarna.

Samlas i Falun för träff

För att kunna utveckla evenemangen tillsammans, samlas arrangörer och ansvariga tjänstemän från Dalarna och andra regioner i Falun på fredagen.

Träffen går under namnet ”Evenemang – samverkan & möjligheter” och deltagarna kommer under dagen att få chans att träffas, hitta lösningar, utbyta idéer och finna ny smarta genvägar. Inspirerande och nytänkande föredragshållare inramar dagen.

- Det är andra året som träffen arrangeras. Vi är fyra kommuner i Dalarna som har funktionen evenemangslots, och det är vi lotsar som initierat idén till den här dagen tillsammans med Visit Dalarna, säger Helena Hansson, evenemangslots på Falu kommun.

Sidan uppdaterad 2019-03-14