Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Åfesten i fyra dagar - Rix FM är tillbaka

Åfesten i Falun kommer i år att bestå av fyra dagar, 6-9 juni, då festen sammanfaller med nationaldagen. Den första festdagen bjuder på Rix FM:s inflyttningsfest med kända artister, uppträdande av Stiko Per Larsson och dans till Barbados.

-Då nationaldagen ligger perfekt till för Åfesten, så var det inte svårt att ta ett beslut om att utöka festen med en dag, säger Per Staffas, kommunens program- och evenemangssamordnare.

Under gamla Falukalaset var alltid Rix FM-festivalen en publikdragare av rang. Men sedan försvann kanalen från Dalarnas frekvenser och festivalen lämnade Falun.

Men sedan en tid tillbaka är Rix FM 101,7 tillbaka i Falun och Dalarna, och det firas med en speciell inflyttningsfest under eftermiddagen den 6 juni.

-Rix FM levererar alltid bra akter. Vilka artister som kommer till Falun är fortfarande hemligt, inte ens jag har fått den informationen. Men att kunna erbjuda en sådan här specialgrej känns förbaskat roligt, säger Per Staffas.

Arrangeras på Fisktorget

Åfesten kommer precis som tidigare upplagor att ha både scen och dansbana vid Fisktorget.

Leksandsgrabben Stiko Per Larsson kommer att finnas på stora scenen under torsdagskvällen.

-Han är alltid aktuell och levererar. Dessutom är det mycket Dalarna i Stiko Per, vilket gör att han passar bra in i vårt program, säger Per Staffas.

Åfesten fortsätter också sin framgångsrika satsning på dans och dansband.

På torsdagskvällen är det Barbados som bjuder upp till dans. Ett band som även fanns med på Åfesten 2017.

-Vi håller som bäst på med att göra klart med resterande artister och dansband, som ska vara med på Åfesten under fredagen och lördagen. Det känns som att vi är på väg att sy ihop ett riktigt bra program, säger Per Staffas.

Åfesten bjuder även på tivoli och marknad, och även de delarna kör igång under nationaldagen.

Sidan uppdaterad 2019-03-21