Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Larz Kristerz kommer till Åfesten igen

Förra året gjorde Älvdalsbandet Larz Kristerz en bejublad och mycket välbesökt spelning under Åfesten i Falun. Nu kommer bandet tillbaka för att bjuda upp till dans på fredagskvällen den 7 juni.

-Larz Kristerz var en jättesuccé förra året och det är väldigt många som kommit in med önskemål om att få se dem ännu en gång under Åfesten. Nu är det fixat, vilket förstås känns väldigt bra. LK är störst bland alla dansband och här i Dalarna har vi en speciell relation till bandet, säger Per Staffas, kommunens program- och evenemangssamordnare nöjt.

Frontmannen Peter Larsson är nu också högaktuell i tv-programmet ”Stjärnornas Stjärna”, där han i lördags gjorde en omtyckt version av Thorleifs gamla låt ”Kurragömma”.

-Larz Kristerz är alltid bra, och det är nog en anledning till deras popularitet, säger Per Staffas.

Åfesten fortsätter sin satsning på dans och dansband. Tidigare har vi avslöjat att Barbados tar hand om dansen på torsdagskvällen.

Eftermiddagsdans tillsammans med PRO och SPF

På fredagen återkommer även eftermiddagsdansen i samarbete med pensionärsföreningarna PRO och SPF. Den här gången är det Stig Linds Little Big Band som står för musiken.

-Vi körde eftermiddagsdansen för första gången ifjol, och dansgolvet var späckat med folk. Mellan klockan 13.00-15.00 kör vi den programpunkten på fredagen, säger Per Staffas.

Åfesten avslutar dansdelen med att bandet Titanix bjuder upp till dans på lördagskvällen 8 juni.

Titanix, med sångerskan Maria Rolf i spetsen, är ett modernt dansband som spelat på heltid sedan 1989.

Med i bagaget finns bland annat två finalplatser i Dansbands-SM, ett par Svensktoppsplaceringar, Guldklavenomineringar och andraplatsen i Dansbandskampen 2009.

Åfesten arrangeras den 6-9 juni 2019 på och vid Fisktorget i centrala Falun.

Sidan uppdaterad 2019-03-27