Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Smith & Thell

Smith & Thell kommer till Åfesten i juni

Nu är det klart att bandet Smith & Thell kommer till Åfesten i Falun. Deras senaste hit – "Forgive Me Friend" – har streamats mer än 24 miljoner gånger på Spotify.

- Det är stort att få bandet till Åfesten. Att en låt streamas 24 miljoner gånger på Spotify är helt galet mycket. Många kopplar inte bandnamnet till låten, men det börjar sätta sig, säger Per Staffas, kommunens program och evenemangssamordnare.

”Statue” och ”Row” är andra hits som bandet haft, men Mary Jane Smith och Victor Thell skriver också hits till andra framgångsrika artister som Darin, Molly Sandén, Danny och Alan Walker.

De har även skrivit framgångsrika bidrag till artister i Melodifestivalen. Samir & Viktor gjorde succé med ”Groupie” 2015 och Oscar Zia kammade hem andraplatsen med ”Human” 2016.

Träffades i Helsingborg

Mary Jane Smith och Victor Thell träffades på ett musikevenemang i sin hemstad Helsingborg och föll pladask för varandras musikaliska lust, ambition, vision och passion för konsten.

Därefter tog det några år, ett par singlar, och ett stort antal timmar i studion för Smith & Thell att hitta fram till sitt eget uttryck.

Inspirerade av Björk, Alanis Morisette, Bon Iver och Mumford & Sons har gruppen hittat hem i sitt unika country-influerade popsound.

Smith&Thell brukar beskrivas som Sveriges bäst bevarade musikaliska hemlighet. Efter ett antal spelningar och turnéer i USA och Europa är det nu dags att möta den svenska publiken.

- Vi har nånstans gjort allt lite baklänges i bandets karriär i Sverige. Vi hann spela Berlin, New York och Los Angeles innan vi besöker Sverige. Många har sett oss på Allsång På Skansen och Lotta På Liseberg men ibland kopplar de inte låtarna till just oss. Vi längtar efter att få publiken att koppla ihop allt, säger Victor Thell.

Bandet spelar under Åfesten på fredagskvällen den 7 juni.

Sidan uppdaterad 2019-04-02