Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Emil Johansson med blicken på bollen.

IBF Falun jagar nytt SM-guld. Och årets spelare, IBF-backen Emil Johansson, är i toppform. Foto: ULF PALM

Emil vill kröna säsongen med nytt SM-guld

IBF Falun har tagit fyra SM-guld (2013, 2014, 2015, 2017) och på lördagen spelar laget sin sjätte final de senaste sju åren. För motståndet svarar Uppsalalaget Storvreta, som vann grundserien i stor stil.

IBF-backen Emil Johansson gör sin poängstarkaste säsong i karriären, svarade för makalösa 70 poäng (26+44) i grundserien, och valdes tidigare i veckan till Årets spelare.

Och Emil tar gärna rollen som matchvinnare i lördagens final.

- Det skulle vara pricken över i:et den här säsongen, att ta ett nytt SM-guld och få avgöra finalen. Men jag har en bra säsong bakom mig. Jag har spelat med bra självförtroende och det har liksom bara flutit på, säger Emil Johansson.

Ett fullsatt Globen väntar

Det är svensk herrinnebandys två stora dominanter som möts i lördagens SM-final inför ett fullsatt Globen, där Falulaget kommer att ha ett bra publikstöd från sina supporters i det ”rosa havet”.

IBF Falun och Storvreta möttes även i fjolårets final och den gången var det Uppsalalaget som fick jubla mest efter en klar 6-2-seger.

-Det är två värdiga lag som möts i final och det kommer att bli en riktig kamp mellan två tighta lag. Ifjol uppträdde vi väldigt segt och vågade inte spela ut. Nu har vi tryckt hårt på att gå ut och våga, inte vara rädda för att göra saker. Vi tänker inte förlora en final till, det räcker långt som motivation, säger Emil Johansson.

I SSL:s grundserie vann IBF Falun två av tre möten mot Storvreta och föll i sudden efter att ha haft ledningen i den tredje.

- Jag vet inte hur psykologiskt viktigt det är, men att ha slagit dem i två av tre matcher är ändå skönt att ha med sig. De ger oss en trygghet, säger Emil Johansson.

Blir det ett femte SM-guld?

IBF Falun har fyra SM-guld i prishyllan från 2013, 2014, 2015, 2017. Ett SM-silver och tre SM-brons finns också på meritlistan.

-Vi har ett bra lag, det vet vi. Nu ska vi visa det också. Att kröna den här säsongen med ett nytt SM-guld, det är vad jag ser framemot mest just nu, säger Emil Johansson.

Redan på torsdagen begav sig IBF-gänget ner till Stockholm för att börja finaluppladdningen, men också för att klara av de åtaganden som hör en SM-final till.

- Det är nu man kliver in i finalbubblan på allvar. Att spela en SM-final är speciellt, men nu är det två lag med mängder av finalerfarenhet med sig i bagaget som möts, så det påverkar nog inte lagen så mycket. Men för egen del känns det häftigt kul att få spela en SM-final igen, säger Emil Johansson.

Eventuellt guldfirande på Stora torget

Vinner IBF Falun SM-finalen, så blir det stort guldfirande på Stora torget nu på måndag, 29 april, klockan 17.00.

Med tillhörande autografskrivning.

Missa inte det!

Sidan uppdaterad 2019-04-29