Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Daniels Sven Olsson vid röd stuga.

Daniels Sven Olsson är som vanligt en av guiderna för de populära Stadsvandringarna.

Många nyheter i årets program för Stadsvandringarna i Falun

Stadsvandringarna i Falun har varit en återkommande aktivitet i drygt 40 år. Årets upplaga bjuder på flera nyheter, som turer på cykel och vandringar i bergsmansbygden.

Sedan Falun blev världsarv år 2001 har programmet utökats, för att ge en mer varierad bild av de unika miljöer som ingår i Världsarvet.

I år bjuds det på ett antal nyheter.

Förutom de klassiska vandringarna i trästadsdelarna Östanfors, Elsborg och Gamla Herrgården, erbjuds i år fler turer på cykel, vandringar i bergsmansbygden samt en inblick i hur den 1 000-åriga gruvdriften har påverkat miljön i Falun.

2019 uppmärksammas även konstnären Carl Larsson lite extra i Falun, då det är 100 år sedan han avled i sin Etsarstuga i Östanfors. Hur livet i stan gestaltade sig för familjen Larsson får vi ta del av i stadsvandringen ”Carl Larsson som Falubo”.

Varierat utbud i programmet

– Det är Falu kommun som samordnar turerna med hjälp av företag, privata aktörer, studieförbund och föreningar. Därför är bredden så stor och programmet erbjuder verkligen ett varierat utbud som visar vilka fantastiska skatter som finns i Världsarvet Falun i form av unika miljöer och ett stort persongalleri. Det här är folkbildning när det är som bäst, säger Christina Staberg, samordnare för Världsarvet Falun.

En annan nyhet är att det i år går att uppleva Världsarvsstaden med löparskorna på under en guidad joggingtur med flera stopp.

Premiärvandringen i år sker tisdagen den 11 juni klockan 18.00, då guiden Daniels Sven Olsson bjuder på en stadsvandring genom Östanfors. Samling sker vid Carl Larssons etsarstuga, Mutter på Tuppen, Blindgatan 46.

Stadsvandringsprogrammet finns tillgängligt digitalt på Världsarvet Faluns hemsida på falun.se. Broschyren finns på turistbyrån i Falun, biblioteken samt andra strategiska platser.

Ni hittar också hela programmet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2019-05-23