Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på de tre artisterna

Sista artistsläppet gjort inför Åfesten 2019

Nu är det klart vilka artister som kommer att finnas med på den inflyttningsfest, som radiokanalen Rix FM bjuder på under Åfesten.

Det har varit en välbevarad hemlighet kring vilka artister som Rix FM skulle ha med sig till Falun och Åfesten.

Men nu är det klart att det blir artisttrion Anna Bergendahl, Victor Crone och Paul Rey, som kliver upp på Stora scenen på nationaldagen, torsdag 6 juni klockan16.00.

Anna Bergendahl har gjort en bejublad comeback

2018 gjorde Anna en efterlängtad comeback med singlarna "Vice" och "Broken Melody". "Vice" blev en av de mest spelade låtarna på Sveriges största radionätverk P4. I April 2018 släpptes den hyllade EP:n "We We´re Never Meant To Be Heroes”.

Anna Bergendahl är 27 år gammal och har varit på en lång och intensiv musikalisk resa från svenska Idol till vinst i Melodifestivalen 2010 med "This Is My Life" till att bli upptäckt av legenden Larry Klein (Joni Mitchell, Tracy Chapman, Melody Gardot) som producerade Albumet "Something To Believe In" (2012). På skivbolaget Decca i New York hyllade man Anna som rösten man upptäcker max vart 10 år.

2019 såg vi Anna göra comeback i Melodifestivalen med "Ashes To Ashes", som hon har skrivit med Bobby Ljunggren, Thomas G: son och Erik Bernholm. Låten och Anna gjorde ett mycket starkt intryck och har redan nått toppen på radio och digitala försäljningslistor.

Victor Crone tävlade för Estland i Eurovision

2019 tävlade Victor Crone för Estland i Eurovision Song Contest med låten "Storm". Victor Crone är född och uppvuxen i Österåker utanför Stockholm, han började spela gitarr och skriva låtar redan i 14 års åldern.

Victor åkte över till USA redan som 18-åring för att skriva låtar i både Los Angeles och Nashville. Att Victor fick möjligheten att skriva med legender som Dian Warren, Eric Bazilian och Desmond Child gjorde inte saker sämre. Väl hemma startade jobbet med att spela in och göra klart nytt material och hitta det egna uttrycket. Genom sitt nya management kom Victor i kontakt med Melodifestivalen. Våren 2015 uppträde Victor med Behrang Miri och låten ” Det rår vi inte för” som gick till andra chansen.

Victor har släppt flera singlar genom åren, 2016 kom singeln ”Feelgood Day” som Victor skrev tillsammans med Olle Olsson och David Lindgren-Zacharias (Ta Mig Tillbaka, Tvillingen), singeln hamnade genast på flera radio- och Spotifylistor.

2017 släppte Victor singlarna ”California” och ”Sunshine and Rain”. Victor medverkade även på Tungevaag & Raabans Platina säljande singel "Coming Up" som Victor skrivit tillsammans med Marcus Svedin.

Under våren 2018 släppte Victor ”Made Of”, som han skrivit tillsammans med Peter Kvint och David Lindgren-Zacharias. Remixen är gjord av Galavant som även står bakom pop-duon Jubel.

Paul Rey - mannen med den stora rösten

Skåningen Paul Rey med den stora rösten gör pop med soul- och bluesinfluenser.

Det är få förunnat att som blott 26 år gammal ha upplevt de milstolpar som Paul Rey har varit med om. Han har redan hunnit turnera i USA, släppt platinasäljande singel med Snoop Dogg & Arman Cekin samt vid ett möte imponerat så pass starkt på legendaren Quincy Jones att han numera agerar Pauls mentor. Han streamar över miljonen varje månad på Spotify och finns med på många stora spellistor. P3 spelar hans låtar flitigt och har även utsett honom till Framtidens Artist.

Det senaste året har Paul släppt massa ny musik, bland annat sitt mest personliga och självreflekterande verk hittills – EP:n Note To Self som släpptes i juni 2018. Med undantag för singeln ”Day By Day” har han på egen hand skrivit, spelat in, producerat och mixat alla låtarna.

Den 8 mars släpptes singeln “Good for me” som premiärspelades på ett SAS-plan mellan Köpenhamn och Austin och under våren 2019 kommer mer musik från stjärnan Paul Rey!

Här kan du läsa mer om Åfesten och se hela programmet

Sidan uppdaterad 2019-07-31