Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Badande ungdomar

Nu har det blivit dags för Bästa sommaren igen. Massor av gratisaktiviteter för barn- och unga.

Nu har det blivit dags för Bästa sommaren - massor av gratisaktiviteter

Förra året blev en jättesuccé. Nu kommer Bästa sommaren – med massor av gratisaktiviteter för barn och unga i Falu kommun – tillbaka.

– Vi kan erbjuda ett riktigt stort utbud av olika aktiviteter även i år, både på land och i vattnet. Nästa vecka kör det hela igång på allvar och sedan kör vi på en bra bit in i augusti, säger projektledaren Camilla Malmling.

Förra sommaren bjöd på riktigt kanonväder, vilket gjorde att intresset för att vara med i någon vattenaktivitet var rekordstort. Bara Sjöhäng, som bjuder på roliga aktiviteter vid elva olika badplatser, lockade 3 500 besökare ifjol.

– Visst skulle det vara roligt om vi kunde få en varm och fin sommar igen, men det kanske är för mycket begärt. Vi har fått till ett brett och bra program i Bästa sommaren, som kan attrahera en bred skara av barn- och unga att vara med, säger Camilla Malmling.

Satsningen på Bästa sommaren möjliggörs via ett statligt bidrag, som i Faluns fall ligger på 1,3 miljoner kronor.

– Summan baseras på hur många 6-15 åringar vi har i kommunen. Med hjälp av pengarna, och att så många föreningar varit intresserade av vara med, kan vi bjuda på ett 30-tal olika aktiviteter. Personal från skolan, kultur- och fritid och Dialogen har varit med och plockat ihop programmet, säger Camilla Malmling.

Utbudet är som sagt digert. Sjöhäng, arkeologikollo, äventyrsläger med orientering, måleri- och skaparverkstad på Carl-Larsson-gården, dans och kanotslalom är bara ett axplock.

– Jag är också verkligen nöjd med hur spridda aktiviteterna är runt om i kommunen. Det händer inte bara grejer i centrala Falun och på Lugnet, utan även i Grycksbo, Aspeboda, Enviken, Sundborn, Vika, Sågmyra och Svärdsjö.

Bästa sommaren riktar sig främst till barn och ungdomar i åldern 6-15 år. Allt är som sagt gratis och deltagande barn- och ungdomar är försäkrade under den tid som aktiviteten pågår.

Till vissa av aktiviteterna krävs det en föranmälan, det står i så fall i programmet.

Hela programmet hittar du här (länk avpublicerad)

Sidan uppdaterad 2019-10-02