Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Logga för Grannys

Molly Sandén - en av många heta artister

Nu på lördag har det blivit dags för årets upplaga av gratisfestivalen Granny Goes Street. Med artister som Molly Sandén, Fricky, Albin Lee Meldau och Lisa Ajax är det bäddat för en riktig folkfest.

– Det är kul att vi kan bjuda på så många heta artister, och årets program är nog ett av de bästa som festivalen har haft, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

Med sin breda publik är givetvis Molly Sandén det stora affischnamnet. I flera år har Per Staffas arbetat hårt för att få artisten att komma till Granny Goes Street.

– Vi träffade bokningsbolaget i januari och har sedan hållit kontakten, tjatat och förhandlat på. Det känns nästan otroligt att Molly nu kommer till Falun, när hon är så stor och populär. För oss är det här en jättebokning, säger Per Staffas.

Förra året var Molly Sandén överallt. Albumet ”Större” sålde platina och blev ett av landets mest älskade album. Med årets självuttömmande skiva ”Det bästa kanske inte hänt än” har framgångarna fortsatt.

Dragit storpublik under sommaren

Fricky och Albin tillhör också skaran av artister som slagit igenom stort på kort tid, och som dragit en storpublik under sommarens framträdande.

–Lisa Ajax är också på klar uppgång efter sitt senaste framträdande i Melodifestivalen. Jag känner mig stolt över att få hit artister av den här kalibern, och jag vet att det spridit sig i musikbranschen att vi gör något riktigt bra här i Falun. Festivalen är bra organiserad och det kommer alltid mycket folk. Att ha ett bra rykte är viktigt när artisterna gör sina val, säger Per Staffas.

På stora scenen kommer även Bolibompadraken att göra ett efterlängtat framträdande för alla barn.

– I tre år har vi försökt få hit draken utan att lyckas. Nu ringde de själva och ville komma. Det är vi glada över, säger Per Staffas.

På den lilla Parkscenen kommer lokala band att spela, däribland Small Towns Girls.

På stora scenen är det tre kvinnodominerade akter och två mansdominerade akter. Parkscenen har två akter som är kvinnodominerade och två som är mansdominerade. Efterfesten har två kvinnodominerade akter.

– Så av elva akter är sju kvinnodominerade och fyra mansdominerade, säger Per Staffas.

Massor av aktiviteter

Leksaksbytardag, Sopakuten, sagovandring, ansiktsmålning och teater finns också med på programmet.

Precis som ifjol blir det en drogfri och gratis efterfest i Kulturhuset tio 14 med Maxida Märak.

Sista punkten på programmet är nattklubb och konsert med Imenella på Falun bowling & krog. Här gäller entréavgift och en åldersgräns på 18 år.

Här hittar du hela programmet

 

Sidan uppdaterad 2019-09-03