Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Logga Testa Sporten

Nu ges unga chansen att testa en ny idrott

Nu på söndag har det blivit dags för den första upplagan av evenemanget Testa sporten på Lugnet. Barn- och ungdomar i åldern 7-15 år ges där chansen att prova på olika idrotter under några timmar.

– Vi är väldigt glada över gensvaret vi fått från idrottsföreningarna här i Falun. Det var många föreningar som omgående tackade ja till att vara med, och jag tycker att vi fått till en spännande och bra bredd på de idrotter man kan testa, säger projektledaren Mats Källberg.

Här är idrotterna man kan testa: Innebandy, femkamp, fäktning, bågskytte, badminton, radiostyrd bil, bandy, konståkning, skidor, ishockey, gymnastik, dans, friidrott, kanot, volleyboll, judo och handboll. Om du vill testa kanot i bassängen så behöver du ta med badkläder.

–Det är roligt att vi fått med lite ovanliga idrotter som att köra radiostyrda bilar och att testa på kanot inomhus. Men över huvud taget finns det nog idrotter med som många inte provat på tidigare, säger Mats Källberg.

Klubbarna som är med

IBF Falun ungdom, Dalregementets IF, Falu BS bandy, Team Dansa, Falu kanotklubb, Falu BMK, Korsnäs IF skidor, Falu IF, SMK Dala, Falu KK, Falu bågskytteklubb, Falu IK, Falu GK, Falu Handbollsklubb, Falu Judoklubb, GK Gymnos och Falu volleybollklubb är de föreningar som finns representerade i år.

Idén till Testa Sporten föddes i våras när Mats Källberg och gamla häckdrottningen Ann-Louise Skoglund pratades vid om vilken fantastisk anläggning Lugnet var, och vad man skulle kunna göra för att få fler ungdomar intresserade av att idrotta.

–Vi spann vidare på det där och började ta kontakt med föreningarna om det fanns något intresse för att skapa en sådan här dag. Nu är det dags och jag hoppas på en bra uppslutning, säger Mats Källberg.

Nu på söndag - samling klockan 12.00

Testa Sporten arrangeras nu på söndag den 22 september och pågår mellan klockan 12.00-15.00. Samling sker vid Stora entrén, mot ishallen till. Någon föranmälan krävs inte, utan det är bara att dyka upp på Lugnet i rätt sorts kläder.

Kopparstaden bjuder på gratisbussar från flera områden i Falun upp till Lugnet och Testa Sporten.

Alla deltagare bjuds dessutom på korv med bröd.

Här kan du hitta mer information om Testa Sporten och busstider

Sidan uppdaterad 2019-09-24