Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Flera personer som står på en scen

Musikalens uppmaning: Prata om psykisk ohälsa

På torsdag spelas musikalen Mitt liv på Kulturhuset tio14. En musikal som lyfter frågor kring psykisk ohälsa och som vill uppmana till att börja prata om hur vi innerst inne mår.

I musikalen Mitt liv får du följa olika livsöden som korsar varandra. Vad händer i en familj som fastnat i sorg? Hur påverkas vi av samhällets krav? Hur hjälper man någon som inte längre orkar leva? Kan fördelarna med en aspergerdiagnos vara den avgörande faktorn i lösningen på andras problem?

Med musikalen Mitt liv vill Teater Satelliten lyfta tabubelagda frågor kring psykisk ohälsa och uppmana till att börja prata om hur vi verkligen mår innerst inne. Men även lyfta styrkor och fördelar med att ha en diagnos.

På Kulturhuset tio14 kan du läsa mer om musikalen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stöd av evenemangsrådet

Teater Satelliten består av ett 30-tal skådespelare, dansare och musiker i åldrarna 8 till 54 år och Teater Satelliten arbetar för en inkluderande teaterscen oavsett diagnos, ursprung eller förutsättningar.

Gästspelet av Mitt Liv på Kulturhuset tio14 i Falun är beställd av Attention Dalarna och evenemangsrådet har gett 20 000 kronor i stöd för att kunna ta hit musikalen.

På torsdag den 10 oktober klockan 18:30 är det dags för Mitt liv på Kulturhuset tio14.

Biljetter bokar du på www.tickster.com Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2019-10-07