Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Backhoppare som hoppar på Lugnet

Satsningen på tidig snö får backhoppare från hela världen att komma till Falun på träningsläger.

Tidig snö lockar backhoppare från hela världen att komma till Falun

Förra helgen startade skidsäsongen på Lugnet. I morgon är det dags för backhopparna att göra sin säsongsstart, då normalbacken (K90) öppnas upp för hoppning.

Under hela veckan har det jobbats för fullt med att lägga ut snö i underbacken och preparera denna inför fredagens säsongsstart.

–Det är tredje året på raken som vi kan erbjuda en tidig säsongspremiär även för backhopparna på Lugnet, säger Jonas Boström, anläggningsansvarig.

Redan under premiärdagen kommer det att träningshoppas i backen, och internationellt finns det ett stort intresse av att komma till Falun och hoppa på riktig snö.

Hoppare från Kina, Kanada, Frankrike, Sydkorea, Bulgarien, Österrike, USA, Norge, Polen och Tyskland har nämligen bokat in sig för träning i Falun.

–Beroende på snötillgången i övriga Europa räknar vi med att fler länder kommer att skicka aktiva till Falun, säger Marit Stub Nybelius i Holmens IF.

Marit är också en av initiativtagarna till ett vidareutvecklat samarbete med vindtunneln i Bromma som lanseras i vinter. Samarbetet i år betyder att redan vid bokningen går det att göra en hel paketbokning som börjar i Stockholm och fortsätter i Falun.

Om två veckor, nämligen helgen den 16-17 november, väntar en intensiv tävlingshelg på Lugnet.

Då avgörs nämligen de norska mästerskapen i nordisk kombination samtidigt som Norgecupen i nordisk kombination och backhoppning körs. Dessutom genomförs även en internationell tävling för damer i nordisk kombination den här helgen.

Holmens IF står som huvudarrangör för det hela i samarbete med Norges skidförbund och det Svenska skidförbundet.

Sidan uppdaterad 2019-10-31