Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Snökanon som sprutar snö mot solen.

Just nu går snökanonerna för fullt på Lugnet. Två stortävlingar återstår att genomföras innan skidsäsongen är över för den här gången.

Nu går snökanonerna för fullt på Lugnet

Nu går snökanonerna för fullt på Lugnet. Snö produceras för att säkra två återstående stortävlingar och för att lagras till den tidiga skidstarten i höst.

–Kylan har äntligen kommit och vi har kunnat producera bra med snö under hela veckan. Det har gått som tåget, säger Jonas Boström, anläggningschef på Lugnet.

Det återstår fortfarande många veckor av skidsäsongen på Lugnet.

Meningen är att två stortävlingar ska avgöras under mars månad.

Den 7 mars är det dags för Barnens skidspel, för barn upp till tio år. En tävling som brukar locka upp emot 1 300-1 500 startande.

Två veckor senare, 21-23 mars, är det sedan dags för ungdomstävlingen Lilla Skidspelen, som brukar locka 1 000 deltagare från hela landet.

–Vi producerar snö så mycket vi kan i nuläget och kylan ska hålla i sig några dagar till. Vi gör allt för att säkerställa att vi kan köra de två återstående tävlingarna här på Lugnet. Fixar vi det, har alla inplanerade tävlingar kunnat genomföras den här säsongen, trots att vädret inte varit med oss. Det vore en fjäder i hatten, säger Jonas Boström.

Tävlingarna ska kunna genomföras

De slutliga besluten kring tävlingarnas genomförande tas närmare inpå startdatum.

–Men just nu finns inget annat att säga, än att tävlingarna ska kunna genomföras som planerat, säger Jonas Boström.

Trots att det produceras snö i mängder just nu, kommer inte den åkbara slingan bli längre än vad den har varit tidigare under säsongen.

–Nej, förra helgens väder bet hårt på snön. Nu fyller vi på och ser till att slingan vi har blir så bra åkbar som möjligt. Vi har också valt att börja lagra snö till den tidiga snöpremiären i höst. Där pratar vi i nuläget om cirka 6 000 kubikmeter, men mer behövs, säger Jonas Boström och fortsätter:

–Sparad snö är viktigt för oss att ha. En tidig snöpremiär ger oss viktiga intäkter, men också viktiga träningsmöjlighet för både elit, våra ungdomsföreningar och motionärer. Vi gör vad vi kan för att även lösa den biten på bästa sätt.

Sidan uppdaterad 2020-02-27