Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Valborgsbrasa.

Annorlunda valborg väntar

Valborgsfirandet vid Falu Gruva är inställt. På grund av spridningen av covid-19 behöver vi undvika fester och att bilda folksamlingar. Falu Gruva har därför ställt in valborgsfirandet i år men ser fram emot att återuppta evenemanget nästa år igen.

Vädret spelar stor roll för antalet besökare på valborgsmässoafton vid Falu Gruva, en fin vårkväll kommer minst ett par tusen personer för att hälsa våren välkommen.

Det finns ett förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Resor över landet, trängsel och folksamlingar ska undvikas och alla behöver se till att hålla avstånd. Det är också olämpligt med större bjudningar även om de hålls i hemmet och utomhus.

– Det går bra att vara utomhus, men vi kan alltså inte samlas för många på samma plats och det behöver vara glest mellan människor, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

Samma begränsningar för antalet personer som kan samlas och rekommendationer om att undvika trängsel gäller givetvis även under första maj – där demonstrationstillstånd inte ges för fler än 50 personer – samt under andra högtider under våren Länk till annan webbplats., som ramadan med eid al-fitr. Moskéerna har tagit sitt ansvar och håller stängt av smittskyddsskäl, precis som kyrkorna gjorde under påsken och synagogorna under pesach, uppger Folkhälsomyndigheten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2020-04-24