Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

fotboll

Föreningar - hjälp oss med sommaraktiviteter

Hallå alla föreningar! I tider som dessa är det viktigare än någonsin att kunna erbjuda roliga och givande sommaraktiviteter för våra barn och unga. Kan ni hjälpa till?

Till följd av Coronapandemin är det mycket som är annorlunda i vårt samhälle just nu. En del i det hela är att många kommer att välja att ha semester på hemmaplan, eller hemester som många väljer att kalla det.

Men sett till rådande situation, anser vi på Falu kommun att det är viktigare än någonsin att kunna erbjuda en sommar fylld med roliga och givande aktiviteter för barn och unga.

– De tre senaste åren har kommunerna fått ett ekonomiskt bidrag från staten till att arrangera sommaraktiviteter, men det kommer vi inte att få i år. Men vi vill ändå att våra barn och unga ska få ett roligt sommarlov, och hoppas med föreningarnas hjälp kunna få till ett späckat program fyllt med olika aktiviteter, säger Sara Hedström, administrativ chef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Kan inte erbjuda några pengar

Några pengar för just genomförandet av sommarlovsaktiviteterna kan inte kommunen erbjuda i nuläget, men däremot hjälp med marknadsföring av de olika aktiviteterna. Vi har en del bidrag man kan söka löpande under året som även passar att söka för sommarlovsaktiviteter.

–Föreningarna kan lämna in tips på egna aktiviteter till kommunen, så att vi kan lista dem, eller kontakta oss om de är intresserade av att samarbeta med kommunen kring någon speciell programpunkt. Vi ställer oss alltid positiva till att föra en dialog kring sådana samarbeten, säger Sara Hedström.

Aktiviteter som föreningar och organisationer arrangerar under sommaren, kommer att listas tillsammans med Falu kommuns egna sommaraktiviteter och marknadsföras i kommunens olika kanaler.

Planerar din förening att genomföra någon aktivitet för barn och unga under sommaren, så hör av er till kultur- och fritidsförvaltningen.

Vår kontaktperson är Mats Källberg. Ring eller mejla honom!

Mats.kallberg@falun.se

Telefojn: 023- 826 67

Länkar för information om bidrag:

Punkt- och förlusttäckningsbidrag för kulturaktiviteter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Samarrangemangsbidrag för studieförbund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stiftelsen för framtidens främjande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2020-05-11