Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Rullskidåkare som åker på nya asfaltbanan.

Första etappen av asfaltbanan är nu invigd

Nu är den första etappen av den nya asfaltbanan på Lugnet invigd. I höst är det meningen att banan ska stå helt klar.

Arbetet med den nya asfaltbanan på Lugnet rullar på för fullt.

– Vi har sett vilket stort intresse det finns för asfaltbanan och det känns därför bra att vi kan öppna upp den första delen för allmänheten, säger projektledaren Niclas Camarstrand, Lufab.

Syftet med asfaltbaneprojektet, som går under parollen ”Alla på rull”, är att ge barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning en trygg och inspirerande miljö för rullskidåkning, inlines, cykel, rullstol och annan parasport.

Det var i september ifjol som arbetet startade med att anlägga den nya asfaltbanan på Lugnet och på måndagen var det dags att inviga den första etappen.

Stadionområdet klart

Den första etappen omfattar själva stadionområdet och en bra bit upp i den första backen. Totalt finns nu en rundbana på 300 meter klar för användning.

Etapp 2 innebär en asfaltering av elljusspåret och förberedande markarbeten pågår för fullt. När den andra etappen är klar till hösten, kommer det att finnas en 4 100 meter lång asfalterad slinga att använda sig av.

Asfaltbanan är mellan fyra och fem meter bred.

Den nya anläggningen möjliggör träning i en säkrare och mer anpassad miljö, jämfört med att vara ute på trafikfarliga vägar eller cykelbanor, för allmänheten.

Asfaltbanan har tillkommit på initiativ från föreningslivet, där föreningen Svenska skidspelen varit drivande med stöd av Lufab och Falu kommun. Dalafrakt Entreprenad AB står för entreprenaden.

Finansieringen av asfaltbanan har möjliggjorts tack vare medfinansiering från Arvsfonden och Riksidrottsförbundet.

Sidan uppdaterad 2020-05-18