Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på glada flickor

Bästa sommaren är tillbaka. Kolla in aktiviteterna redan nu, så du inte missar något!

Få en härlig sommar fylld med aktiviteter

Alla har rätt till ett roligt sommarlov. Nu är Bästa sommaren tillbaka med massor av sommarlovsaktiviteter för barn och unga i Falu kommun.

– Vi har lyckats få till ett bra program med något för alla, säger Sara Hedström, administrativ chef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Satsningen på Bästa sommaren, som varit succéfylld, inleddes för ett par år sedan med ett statligt bidrag i grunden.

Nu finns inte längre möjligheten att få statliga medel till sommarlovsaktiviteter för barn och unga. Något som gjort att kommunen fått se över andra alternativ.

– Mot bakgrund av detta bestämde vi oss på Falu kommun att göra det vi kan, med egna krafter och de medel vi kan skrapa ihop. Tillsammans med Kopparstaden, föreningsliv och studieförbund kommer vi kunna erbjuda många upplevelser inom både kultur och idrott. Det handlar om att möta djur och natur, bada och simma, skapa och dansa, spela teater och lyssna till högläsning, säger Sara Hedström.

En annorlunda sommar för många

Pandemins framfart i landet gör att sommaren 2020 på många sätt kommer att bli en annorlunda sommar för många.

Det finns tydliga tecken på social oro i coronavirusets spår och behovet av ett roligt sommarlov är större än någonsin.

– Sporta, softa, umgås, skapa och lära känna nya kompisar, det är vad vi önskar för våra barn och unga i Falun. Alla kommunens aktiviteter är gratis, men några av föreningsaktiviteterna kostar en slant. De flesta av våra aktiviteter kommer att vara utomhus, och naturligtvis följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Sara Hedström.

Kollot på Hellmansö flyttar i land

Några av aktiviteterna som finns med i årets program känns igen från tidigare år. Dit hör givetvis succén Sjöhäng, som bjuder på roliga vattenaktiviteter vid flera av kommunens badplatser.

Nytt för i år är också att dagkollot flyttas från Hellmansö till Lugnet. Ett beslut som delvis tagits med tanke på rådande pandemi. Det är svårt att undvika trängsel vid själva båttransporten till ön.

Läsa äger är också en nyhet för året, där sommarjobbande ungdomar kommer att läsa högt ur spännande och intressanta böcker.

– Sedan finns också möjligheter att komma nära djur och natur på ett nytt sätt via vårt djur- och naturläger, säger Sara Hedström.

Alla aktiviteter

Du hittar du aktiviteterna på falun.se/bästasommaren.


Sidan uppdaterad 2021-05-28