Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Tre ungdomar bland färgad film.

Här är några av ungdomarna som kommer att arbeta med årets upplaga.

Falun Walk of Art 2020 - hyllning till Falun

Falun Walk of Art 2020 kommer att sätta färg på flera skyltfönster i en tom butikslokal på Åsgatan. Med transparent färgad film ska en hyllning till Falun skapas i fönstren.

–Vi kommer att använda oss av flera olika färger och eftersom filmen släpper in ljus, så blir även ljussättningen viktig, säger konstnären Aje Thåli, som är den konstnärlige ledaren för projektet.

Falun Walk of Art drivs av Falu kommuns näringslivskontor tillsammans med Centrala Stadsrum och Kulturföreningen Magasinet.

Sedan starten 2010 har det dykt upp många olika utföranden som fått rikstäckande uppmärksamhet. Regnbågstrappan är en, trasmattan som fanns på Stora torget ifjol är en annan.

Ungdomar från Ungdomsslussen

Precis som de senaste åren är det en grupp ungdomar från Ungdomsslussen som kommer att stå för den konstnärliga utsmyckningen under ledning av konstnären Aje Thåli.

–Totalt är det sex ungdomar från Ungdomsslussen som fått den här chansen. Vi har satt ihop en grupp med personer i olika åldrar med olika bakgrunder. De har fått en vecka på sig att lära känna varandra och skissa på idéer som funnits, säger Kalle Strand, handledare på Ungdomsslussen.

Diös har lånat ut en tom butikslokal, där Lundströms skor fanns tidigare, på Åsgatan för ändamålet.

Varit på studiebesök

–Tillsammans med ungdomarna har vi varit på studiebesök både på Avesta Art och Carl Larsson-gården. Vi har även varit i Kristine kyrka och tittat på deras fönstermålningar för att få inspiration, och haft diverse workshops, säger Aje Thåli.

Arbetet med att skapa årets konstverk inleddes i måndags. Öppningen av det hela är satt till fredagen den 3 juli.

– Falun Walk of Art är ett fantastiskt samarbete där vi sätter kreativa uttryck i vår fina stadskärna, säger Linda Wallin, kommunens näringslivschef.

Sidan uppdaterad 2020-06-26