Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

pappa och son sittandes mot vägg med basketboll.

Allmänhetens sporthall startar på fredag. Missa inte den chansen!

Välkommen till Allmänhetens sporthall!

Välkommen till Allmänhetens sporthall! Från och med den här veckan får allmänheten tillgång till Lugnets sporthall under några timmar på fredagar och söndagar – helt gratis.

Bakom idén med att öppna upp sporthallen för allmänheten finns ett medborgarförslag, som en 11-årig kille lämnade in tillsammans med sin pappa tidigare i våras.

Allmänhetens åkning i ishallen och på bandyplan har funnits i många år. Förslagsställarna föreslog att Falu kommun också skulle erbjuda allmänheten tider för olika aktiviteter, när sporthallarna inte hade bokats upp.

Och nu blir det alltså verklighet.

Från och med den här veckan öppnas sporthallen upp för allmänheten på fredagar, klockan 15.00-17.00, och på söndagar, klockan 18.00-19.30.

– Det känns alltid extra kul att kunna genomföra ett lagt medborgarförslag och tillgängliggöra sporthallen för fler Falubor. Vi hoppas att det här ska innebära att fler tar chansen att röra på sig under trivsamma former. Allmänhetens sporthall ska vara en plats för alla, säger Tomas Jons, kommunens fritidschef.

Ingen organiserad träning får förekomma

Viktigt att notera är att någon organiserad träning inte är tillåten under timmarna som är avsatta för Allmänhetens sporthall, och att alla som kommer är välkomna att vara med på någon av de aktiviteter som dragits igång.

– Vi hoppas på att få hit en hel del besökare som normalt sett inte har tillgång till sporthallen. Badminton, bordtennis, innebandy, basket, handboll, volleyboll och fotboll är väl de aktiviteter som vi tänkt på i första hand. Allt bygger också på att besökaren har med sig sin egen personliga utrustning som exempelvis klubbor, racket och bollar. Nät, bord och mål är sådant vi står för, säger Tomas Terner, chef för sporthallen.

Skulle inte uppsatta ordningsregler följas, så kan personerna avvisas från sporthallen.

– Men vi hoppas verkligen inte att vi ska behöva uppleva något sådant, utan att man tar hänsyn till varandra och ser till att timmarna i sporthallen blir roliga för alla, det är så vi vill ha det, säger Tomas Terner.

Sedan är det givetvis så att besökarna måste följa de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten kommit med i spåren av Covid-19 pandemin.

Vid minsta känning av vid det här laget kända symtom så stannar man hemma.

Sidan uppdaterad 2020-09-01