Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Kulturhusets gröna flaga med loggan på vajar i vinden.

Fyra konserter på Kulturhusets nya scen

Konserter med Smith & Thell, Uno Svenningsson, Thomas Di Leva och Solala – på en helt ny scen! Det är vad Kulturhuset tio14 bjuder på i oktober och november.

– Det känns kul att just de här fyra akterna blir först ut på den nya scenen. Det kommer att bli avskalade, personliga och exklusiva konserter, säger Per Staffas, evenemangsansvarig i Falu kommun.

I spåren av Coronavirusets framfart har det länge varit tyst på Sveriges kulturscener, men nu börjar det hända saker igen.

Kulturhuset tio14 har använt våren och sommaren till att bygga en hel ny scen i Elsborgdelen, som när pandemin är över ska kunna rymma cirka 300 personer.

– Scenen kommer att bli ett bra tillskott för Falun, där det länge fattats en scen i den här storleken. Det är också på den scenen som vi kör de fyra konserterna med livemusik, menar Per Staffas.

Biljetter släpps onsdag morgon

Biljetter till konserterna kommer att släppas på onsdag morgon, den 7 oktober, klockan 08.00. Här köper du biljett. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Givetvis kommer Folkhälsomyndighetens restriktioner att följas, vilket i nuläget innebär att endast en sittande publik på 50 personer är tillåten. Ett avstånd på en meter mellan varje stol är vad som gäller.

– Vi kommer givetvis vara väldigt noga med att följa alla restriktioner. Lokalen har anpassats för att göra dessa konserter coronasäkra och allt har skett i samråd med kommunens säkerhetssamordnare, säger Per Staffas.

Den vokala powertrion Solala är först ut, och följs sedan av Thomas Di Leva, Smith & Thell och Uno Svenningsson i nämnd ordning.

För dom som inte kommer hinna få tag på de exklusiva biljetterna kommer konserterna även kunna ses livestreamade på Kulturhuset tio14´s hemsida.

Program

 • Fredag 23/10: Solala
  Konsert 17.00 & 20.00
 • Fredag 30/10: Thomas DiLeva
  Konsertstart 20.00
 • Fredag 13/11: Smith & Thell
  Konsertstart 20.00
 • Fredag 20/11: Uno Svenningsson
  Konsertstart 20.00

Fler konserter kommer att presenteras inom kort.

Sidan uppdaterad 2020-10-07