Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Fiolspelande man

Kulturskolan på turné med kulturfabriken!

Kulturskolan i Falun kommer senare i höst att börja erbjuda fritidsverksamhet i kommunens ytterområden. Först ut är barnen i Sågmyra, där kulturfabriken startar under vecka 45.

Med statligt stöd i ryggen har Kulturskolan beslutat sig för att satsa på en helt ny aktivitet.

Nu kommer nämligen barnen i kommunens ytterområden att erbjudas kulturaktiviteter efter skolans slut.

Först ut är barnen i Sågmyra där Kulturfabriken startar på fredagen under vecka 45.

Andra anhalter under turnén är Linghed, Vika och Bjursås, och kulturaktiviteterna kommer att erbjudas under en femveckorsperiod på varje plats.

Satsningen riktar sig främst till barn som går i årskurs 2 och 3. Samtidigt kommer yngre barn att erbjudas tvärflöjtundervisning på ett lekfullt sätt.

– Det här är en satsning som är möjlig tack vare att Kulturskolan återigen beviljats statligt stöd från Kulturrådet. Vi är glada att vi kan använda pengarna på bland annat detta sätt, säger Lena Karsikas, samordnare på Kulturskolan.

Tillsammans med fyra pedagoger kommer barnen att få göra dramaövningar, sjunga, spela, dansa och leka.

–Det ska bli jätteroligt att åka ut på landsbygden och kunna erbjuda fler barn kulturaktiviteter, säger Anna-Maria Nyström, lärare på Kulturskolan, och en av initiativtagarna till aktiviteten.

Inbjudan och mer detaljerad information för varje plats kommer att skickas ut till föräldrar i de områden som Kulturskolan besöker, bland annat genom skolans veckobrev.

Anmälan sker på Kulturskolans hemsida. Öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2020-10-12