Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Simbassängen i badhuset på Lugnet

Öppnar för motionärer inomhus på Lugnet

Från och med måndagen den 14 december finns möjligheten för motionärer att träna i sporthallen samt badhuset på Lugnet. Det gäller endast aktiviteter med få deltagare som badminton och motionssim, och att alla besökare är helt friska och följer de skärpta allmänna råden.

Sedan tidigare är alla kommunens sporthallar och badhus endast öppna för de som genomgår rehabilitering, elitsatsning samt barn födda 2005 och senare, via föreningar och skolan.

Med de skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd som gäller från och med den 14 december, så öppnar Falu kommun för motionärer att träna i sporthallen och badhuset på Lugnet. Det gäller endast på Lugnet och inomhusaktiviteter där det ingår få personer, som badminton eller att simma. Det finns tyvärr ingen möjlighet att boka tid för exempelvis lek i bassängen eller lagsporter som innebandy i sporthallen.

– Vi har tolkat de skärpta nationella föreskrifterna och allmänna råden tillsammans med Smittskydd Dalarna, och vi har en samsyn att vi kan öppna för tidsbokning för enskilda motionärer och sporter med få personer inomhus, om vi gör det på ett säkert sätt. Det betonas också i de nya råden att det är viktigt att folk har möjlighet att röra på sig och motionera, säger Tomas Jons, fritidschef.

Bokade tider och maximalt åtta personer per yta

I badhuset gäller maximalt åtta personer och alla besökare får boka tider genom lugnet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och köpa en biljett till den tid man vill simma.

– Det finns biljetter att köpa för ett träningspass på 1½ eller 2 -timmar vid olika tidpunkter under dagen. På så sätt kan vi maximera antalet personer till åtta i simhallen. Och det finns gott om plats att kunna duscha och byta om innan simningen, förklarar Tomas Jons

I sporthallen hålls omklädningsrum stängda, vilket gör att motionärerna där får byta om och duscha hemma.

– Här kommer vi att erbjuda fler tider för allmänhetens sporthall där man spontant kan komma och till exempel spela badminton gratis. På lugnet.se kan du se vilka tider som erbjuds, säger Tomas Jons.

Kommunens övriga gymnastiksalar och sporthallar är fortsatt stängda för enskilda bokningar och är endast öppna för föreningarnas verksamhet och skolor. Föreningarna som hyr tider är ansvariga för att alla råd följs.

Allmänhetens åkning

På Lugnets bandyplan kommer det att vara tider för allmänhetens åkning där Faluborna är välkomna att komma för att åka skridskor.

– Vi provar nya sätt för att kunna erbjuda möjligheter för Falubor att motionera och träna. Det är en helt ny situation och vi har aldrig gjort något liknande som till exempel sälja biljetter till enstaka träningspass i simhallen. Vi kommer utvärdera detta under den här veckan och förhoppningsvis kommer vi kunna erbjuda möjligheter att röra på sig på ett säkert sätt under kommande helger och mellandagar när många är lediga. Men det viktigaste är att man följer råden, och att man aldrig kommer hit om man har minsta tecken på symtom, avslutar Tomas Jons.

Sidan uppdaterad 2020-12-14