Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Pojke i grön jacka springer på frostigt underlag

Så kan du hålla igång under jullovet

Vill du röra på dig under jullovet – och göra det på ett säkert sätt i dessa Coronoatider? Här ger vi några tips på aktiviteter som kan passa både dig och din familj.

Under jul- och nyårshelgerna är det många som tagit ledigt från jobbet eller fått ett välbehövligt jullov från skolan.

Det är inte alla som vill sitta still och bara ta det lugnt, utan hellre tar chansen att röra på sig. I ensamhet, tillsammans med någon kompis, eller tillsammans med familjen.

Det finns bra möjligheter att kunna röra på sig under jullovet på ett säkert sätt i dessa coronatider. Vill du åka skridskor, skidor eller vill du hellre ta en längre promenad på några av våra vandringsleder så är inte heller det något problem.

Här följer några tips:

Allmänhetens åkning på Lugnet

På Lugnets bandyplan kommer det att vara tider för allmänhetens åkning där Faluborna är välkomna att komma för att åka skridskor. Tider hittar ni på lugnet.se. Antalet personer på isen begränsas av möjligheten för alla att kunna hålla avstånd. Vi uppmanar Dig att vila och snöra på/av skridskor utanför isytan. Alla besökare måste förstås vara helt friska och följa de skärpta allmänna råden.

Skidåkning på Lugnet

På Lugnet erbjuds möjligheten till skidåkning. Med hjälp av konstsnö har en 1,1 kilometer lång slinga färdigställts. Spåravgift gäller och kan köpas här Länk till annan webbplats.
Alla besökare måste förstås vara helt friska och följa de skärpta allmänna råden.

Tomtarnas Djurstig för barnfamiljen

Att vara utomhus är kul. En perfekt utflykt för barnfamiljer är att gå den här skogsstigen som är cirka 250 meter nära djur och barnens hinderbana. På Dikarbacken finns 16 olika uppdrag att göra och stigen kommer att finnas kvar till början på januari.

Vattnets väg - vandra på framröjda stigar

Rinnande vatten var en förutsättning för att driva pumpar och vattenhjul vid Falu Gruva och för att bearbeta malmen vid hyttorna. Välkommen att vandra på framröjda stigar och vägar längs Sveriges äldsta bevarade vattenleder till en gruva – Falu Gruva.

Här finns gamla hyttplatser, vackra bergsmansgårdar, dammar och dammhus i nordisk natur. Informativa skyltar och rastplatser finns i området som är en viktig del av Världsarvet Falun.

Det finns totalt tre mil vandringsleder fördelade på flera olika slingor.

Mer information om Vattnets väg och kartor hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Naturkartan - hitta ditt eget smultronställe

Alla har vi vårt eget smultronställe att besöka. I Falun finns det mängder av stigar och uppmärkta leder. Naturkartan guidar dig på ett enkelt sätt till vandringsleder, naturreservat, utsiktsplatser och andra guldkorn.

Mer information om Naturkartan hittar du här

Sidan uppdaterad 2020-12-22