Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Simbassängen i badhuset på Lugnet

Ytterligare nationella restriktioner för att hejda smittspridning

Regeringen inför nu ytterligare restriktioner med anledning av pandemin. Något som kommer att påverka den kommunala verksamheten. Falu kommun ser nu över vilka beslut som behöver tas och återkommer med mer information efter helgen.

Falu kommun följer nationella råd och rekommendationer som kommer från regeringen och regionala myndigheter. Vi kommer nu att analysera och diskutera vad de nya rekommendationerna innebär för våra verksamheter. Detta sker genom samverkan med bl.a Länsstyrelsen Dalarna, Region Dalarna och övriga Dalakommuner.
Vi återkommer med mer information under måndagen den 21 december.

Regeringen presenterade under fredagens pressträff följande skärpta åtgärder:

  • All verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och inte är nödvändig bör omedelbart stängas ned fram till den 24 januari. Det gäller bland annat badhus, bibliotek, museer och andra verksamheter.
  • Folkhälsomyndigheten förlänger rekommendationen om att gymnasieskolor ska bedriva fjärr- eller distansundervisning till och med den 24 januari 2021.
  • Alla som kan jobba hemma ska jobba hemma. Regeringen kommer att ge ett särskilt uppdrag till alla statliga myndigheter för att säkerställa att all icke nödvändig personal ska arbeta hemma.
  • Alkoholförsäljning förbjuds från och med klockan 20.00 på serveringsställen. Detta gäller från och med den 24 december.
  • Folkhälsomyndigheten sänker maxantalet i ett sällskap på restaurang från åtta till fyra personer. Detta gäller från och med den 24 december.
  • Folkhälsomyndigheten ger besked om att köpcentrum, butiker och gym snarast behöver sätta ett maxantal för hur många som får vistas där på en och samma gång. Trängsel får inte förekomma.
  • Folkhälsomyndigheten kommer att rekommendera att munskydd ska användas i kollektivtrafik under vissa tidpunkter. Folkhälsomyndigheten kommer att återkomma med detaljer innan ikraftträdande. Ikraftträdande den 7 januari.


Sidan uppdaterad 2022-10-06