Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Innebandyklubbor och boll i en tekning.

Sök bidrag och boka lokaler i samma portal

Nu har den nya Boknings- och bidragsportalen öppnat. Där kan du söka bidrag till din förening eller boka lokaler för kultur- och fritidsverksamhet.

Kultur- och fritidsförvaltningen har lanserat en helt ny portal, där det går att söka bidrag och boka lokaler för kultur- och fritidsverksamhet. Den nya portalen är framtagen för att skapa ”en väg in” för kultur-, idrotts och fritidsföreningar.

På ett och samma ställe går det nu att boka lokaler, söka bidrag, ställa frågor till förvaltningen och följa sina ärenden på ett överskådligt sätt.

Portalen är framtagen för att förenkla det för föreningar och Falubor att ha en aktiv fritid.

I grunden finns ett nytt system med kopplingar till olika betalningsalternativ och det så kallade ”gröna kortet”, som gör att du själv kan boka, betala och få tillgång till aktuell lokal på ett och samma ställe!

Spontanbokning är inget problem

Den nya portalen möjliggör spontanbokningar på ett helt annat sätt än vad fallet varit tidigare. Vi gör det enklare att söka upp en ledig lokal, boka den och kliva in i lokalen inom loppet av några minuter.

För en förening kan det ibland kännas lite osäkert kring vilken typ av bidrag som kan sökas. Den nya portalen kommer att lotsa föreningarna rätt i vårt bidragssystem och kan även skicka ut påminnelser om bidragsansökningar, kompletteringar och övrig relevant information.

Med det nya upplägget får varje förening större möjlighet till delat ansvar, då fler personer i samma förening kan ges rättigheter att använda portalen, och därmed följa upp hur bokningar och bidragsansökningar fortskrider.

I nuläget kan inte privatpersoner hyra lokal

Viktigt att notera är att vi i nuläget, på grund av rådande pandemi och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten, inte hyr ut lokaler till privatpersoner. Men det ger oss samtidigt möjligheten att testa systemet lite extra.

Här är vägen in till den nya portalen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har föreningar funderingar eller behöver stöttning i användandet av systemet så är det bara att ringa eller mejla till Föreningsavdelningen.

Ni når oss på:

bokningen@falun.se

023-836 50

Sidan uppdaterad 2021-01-25