Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på Lugnetloggan i grönt och blått

Nytt utbud - nu införs årskort på Lugnet

Nu förenklar Falu kommun utbudet på Lugnets spårkort. Den största nyheten är ett årskort, som omfattar både cykelleder, asfaltbana och skidspår. Du kan alltså cykla, åka rullskidor och ta en tur på skidor med samma kort!

– Skaffar du ett årskort för 2 500 kronor, så får du också åka gratis på sparad snö under hela den tidiga snösäsongen, premiär i slutet av oktober. Vi ser det som ett bra erbjudande och tror att många kommer att nappa på det här, säger Jonas Boström, anläggningsansvarig på Lugnet.

Lugnet är en året-runt-anläggning och har under flera år erbjudit spårkort för både skidåkning och cykling. I höstas färdigställdes också asfaltbanan, som kommer att locka många rullskidåkare och andra motionärer på hjul.

Nu väljer kommunen att städa upp i utbudet bland Lugnets spårkort och bjuder på en hel del nyheter.

Årskort som gäller allt!

Den största nyheten rör alltså det nya årskortet, som ger motionärer tillgång till både cykelleder, asfaltbana, skidspår och den sedvanliga säsongspremiären på sparad snö – på samma kort!

– Vi har inte kunnat erbjuda ett årskort på det här sättet tidigare, och att göra den här förändringen känns helt rätt i tiden, säger Jonas Boström.

En annan stor nyhet är satsningen på de unga i kommunen. För att möjliggöra för fler unga att röra på sig, så höjs åldern för att åka fritt på Lugnet - från 17-26 år.

Falu kommun väljer däremot att behålla priserna på bergbanan och inkluderar inte banan i något av sina spårkort.

Ett årskort för vuxen kommer att kosta 2 500 kronor. En pensionär kommer att få betala 1 500 kronor.

Det kommer också att gå att köpa dagkort för cykelleder och asfaltbana, säsongskort för asfaltbana, säsongskort för cykelleder, säsongskort för skidor, säsongskort för tidig snö och dagkort för tidig snö.

Priser och mer information om de olika spårkorten hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-04-01