Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild inifrån simhallen med bassänger i förgrunden.

Tillsynsbesök i simhallen - utan anmärkning

Inga anmärkningar. Det var beskedet som Länsstyrelsen Dalarna kunde lämna efter sitt tillsynsbesök i simhallen på Lugnet med anledning av covid-19.

– Vi fick med beröm godkänt, och är stolta över det, säger fritidschefen Tomas Jons.

Det var i tisdags som länsstyrelsen valde att göra ett tillsynsbesök i simhallen på Lugnet.

Länsstyrelsen har i uppdrag att kontrollera att verksamhetsutövare genomför begränsningar och åtgärder utifrån den tillfälliga covid-19-lagen.

Vid besöket i simhallen tittade man bland annat på hur verksamhetsutövaren (kommunen) har beräknat det maximala antalet besökare som får vistas i lokalerna, och om det är tydligt anslaget.

Beräkningen ska vara skriftligt dokumenterat och varje besökare ska kunna disponera minst 10 kvadratmeter av den tillgängliga ytan.

Tittade på hur lokalerna utformats

Länsstyrelsen tittade också på hur lokalerna utformats för att undvika trängsel, så att besökarna kan hålla säkert avstånd, och att verksamhetsutövaren också informerar besökarna om hur smittspridning kan undvikas.

Även smittskyddsåtgärder ska dokumenteras.

Länsstyrelsen hade inga anmärkningar att komma med efter sitt besök utan valde att avsluta tillsynsärendet med en gång.

– Det känns bra att få ett kvitto på att vi tänker rätt och det är en bra återkoppling till all personal som jobbat hårt för att vi skall kunna erbjuda Faluborna en möjlighet att simma och bada, säger Tomas Jons.

Sidan uppdaterad 2021-04-01